- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ ΑΓ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-14

Για έγκαιρη ενημέρωση σας, γνωστοποιούμε, ότι το Δ.Σ. της ΕΠΣ Σάμου κατά τη συνεδρίασή του της 10/7/2013 αποφάσισε να συμπεριληφθούν στις Προκηρύξεις του θέματος του παρόντος οι παρακάτω διατάξεις :
1.Σε όλα τα Πρωταθλήματα (Α, Β, Υποδομής) και Κύπελλο Ερασιτεχνών : «Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστο εφτά (7) ποδοσφαιριστών, που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α μέχρι δύο (2) Κοινοτικών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Όμοια επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δύο (2) Αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Τέλος στην ενδεκάδα του αγώνα μπορούν να συμμετέχουν έως τέσσερις (4) συνολικά Κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, εφόσον η αγωνιζόμενη ομάδα δεν διαθέτει για τη συμπλήρωση του Φ.Α. τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό Αλλοδαπών ποδ/στών Αντίστροφα η έλλειψη Κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδ/στες. Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδ/στων, πρέπει να καλύπτει την συμμετοχή τους στους αγώνες, αλλιώς η συμμετοχή είναι αντικανονική (άρθρο 19, παραγρ. 3γ ΚΑΠ 2013 – 14).
2.Στο Πρωτάθλημα Α΄, Β Κατηγορίας Ανδρών και Κύπελλο Ερασιτεχνών:           
Τα Σωματεία Α΄ και Β΄ Κατηγοριών καθώς και αυτά που θα συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών υποχρεούνται σε όλη τη διάρκεια των αγώνων τους να χρησιμοποιούν τουλάχιστο έναν (1) ποδοσφαιριστή που έχει γεννηθεί από το έτος 1998 και μετά και ο οποίος έχει δικαίωμα να αγωνίζεται σε ελληνικές Εθνικές Ομάδες (βάσει άρθρου 19, παρ.8, ΚΑΠ 2013-14)
3.Στο Πρωτάθλημα Υποδομής :
Τα Σωματεία του Πρωταθλήματος Υποδομής υποχρεούνται να χρησιμοποιούν σε όλη τη διάρκεια των αγώνων τους εννέα (9) ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από 1/1/1999 και μετά και δύο (2) ποδ/στές που έχουν γεννηθεί από 1/1/2001 (βάσει άρθρου 19, παρ.4. και 8 ΚΑΠ 2013 -14).
 
     4. Διευκρινίσεις – Επισημάνσεις στις παραπάνω παραγρ. (1) έως (3)
α) Οι ομογενείς ποδ/στές , των οποίων η εν λόγω ιδιότητα (ομογενούς) αναγράφεται στο Δελτίο Αθλητικής τους Ιδιότητας, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ελληνικές εθνικές ομάδες.
β) Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Υποδομής θα δοθεί εντολή από την ΕΠΣ Σάμου να πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τους Διαιτητές προ της έναρξης έλεγχος ταυτοπροσωπίας των ποδ/στών που θα δηλώνονται στο Φύλλο Αγώνα.
5.Τα Σωματεία του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετέχουν με ομάδα τους στο Πρωτάθλημα Υποδομής ενώ για τα Σωματεία του Πρωταθλήματος Β Κατηγορίας η εν λόγω συμμετοχή θα είναι προαιρετική.
Σωματεία που έχουν ανέλθει στην Α΄ Κατηγορία και συμμετέχουν για πρώτη αγωνιστική περίοδο (2013 -14) σ’ αυτή δεν έχουν αυτή την υποχρέωση μόνο για την εν’ λόγω αγωνιστική περίοδο, κατά την οποία η συμμετοχή ομάδας τους στο Πρωτ/μα αυτό είναι προαιρετική.
6.Η 1η Τοπική Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) Ομίλους και ειδικότερα σε έναν (1) Όμιλο με τα Σωματεία Ικαρίας – Φούρνων και σε τρείς (3) Ομίλους με τα Σωματεία της Σάμου, οι οποίοι θα συγκροτηθούν ( Όμιλοι Σάμου) έπειτα από σχετική κλήρωση.
7.Το Πρωτάθλημα Υποδομής θα διεξαχθεί σε δύο (2) Ομίλους δηλ έναν (1) Όμιλο με τα Σωματεία της Σάμου και έναν (1) Όμιλο με τα Σωματεία Ικαρίας – Φούρνων.
Η ανάδειξη της Πρωταθλήτριας ομάδας θα προκύψει από αγώνες Μπαράζ.
8.Το Τουρνουά Κατηγορίας Προπαίδων 2013-14 θα διεξαχθεί σε δύο (2) Γύρους, από τους οποίους ο πρώτος θα αρχίσει μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου 2013 δηλ προ της έναρξης των λοιπών διοργανώσεων και ο δεύτερος την Άνοιξη του 2014, μετά τη λήξη του Πρωτ/τος Υποδομής 2013-14.
Στο εν λόγω Τουρνουά οι ομάδες θα έχουν υποχρέωση να χρησιμοποιούν σε όλη τη διάρκεια των αγώνων τους εννιά (9) τουλάχιστο ποδ/στες που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2002 και μετά και δυνητικά δύο (2) το πολύ ποδ/στες που έχουν γεννηθεί κατά το έτος 2001.
9.Οι ημερομηνίες έναρξης των διοργανώσεων ορίσθηκαν ως εξής:
α) Κύπελλο Ερασιτεχνών (1η Τοπική Φάση) 7 & 8/9/2013.
β) Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας 14 και 15/9/2013.
γ) Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας 05 και 06/10/2013.
δ) Πρωτάθλημα Υποδομής η ημ/νία έναρξης θα ορισθεί με την οικεία Προκήρυξη με την επισήμανση ότι για τον Όμιλο Ικαρίας – Φούρνων θα ορισθεί ημ/νία έναρξης μέσα στο τελευταίο 10 ήμερο του Αυγούστου 2013.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: