- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Προσωρινή λύση από ΥΠΕΣ στο θέμα της καταλληλότητας των γηπέδων

Λύση στο θέμα που έχει προκύψει για ακόμα μια φορά με τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων έδωσε έστω και προσωρινά ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα τους κ.κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Ανδριανό.

Ως γνωστόν, ο έλεγχος της καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων από την αποκεντρωμένη διοίκηση συναντά μέχρι στιγμής πολλά προβλήματα, αφού η πλειονότητα των γηπέδων δεν έχει οικοδομική άδεια, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως αυτό της στατικότητας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές περιφέρειες αποκεντρωμένης διοίκησης να μην εκδίδουν  άδειες και οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη για την τέλεση αγώνων. Όπως για παράδειγμα συνέβη στην ΕΠΣ Σάμου, ενώ το ίδιο πρόβλημα λέγεται πως έχει και η ΕΠΣ Σερρών.

Το θέμα  συζητήθηκε στο τελευταίο ΔΣ της ΕΠΟ, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ετοιμάζει νέα νομοθετική ρύθμιση. Ωστόσο, νεότερη εξέλιξη είναι πως με έγγραφο που απεστάλη σήμερα από το ΥΠΕΣ προς τις περιφέρειες αποκεντρωμένης διοίκησης δίνεται κατεύθυνση, ώστε ως τις 31/12 να εκδίδονται προσωρινές άδειες καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να τελούνται οι αθλητικές συναντήσεις.
Πηγή  www.soccerplus.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: