- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Χριστιάνα Καλογήρου: Να δοθούν προτεραιότητες από πλευράς του Δήμου, για τη λειτουργία ορισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (video)

 (Αναδημοσίευση από www.radiocafe.gr)

Με το τέλος της ενημέρωσης προς τους αρμόδιους φορείς από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου για το θέμα των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών του οικισμού Ηραίον, η ΓΓ σε ερώτηση του Radio Café 102.4 και της Σαμιακής Τηλεόρασης, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού, απάντησε ως εξής:

Ερώτηση: Αυτή τη στιγμή, ίσως είμαστε ο μοναδικός Νομός στην Ελλάδα που δεν διεξάγονται αθλητικές συναντήσεις. Ως αρμόδια επί του θέματος ποιες είναι οι θέσεις σας.

Απάντηση: Ως Γενικός Γραμματέας έχω την υποχρέωση να συστήνω την αρμόδια επιτροπή που ελέγχει τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η επιτροπή αυτή, όπως έλεγξε και πέρσι και έκανε τις παρατηρήσεις της, έτσι έλεγξε και φέτος και διαπίστωσε ότι δεν έχουν γίνει εκείνες οι εργασίες που δώσαμε αλλεπάλληλες προθεσμίες συνεχώς και παρατάσεις των προθεσμιών αυτών, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες ώστε οι αθλητικές εγκαταστάσεις να πληρούν τη νομιμότητα για να διεξάγονται οι προπονήσεις όσο και οι αγώνες.

Η επιτροπή αυτή η οποία είναι ανεξάρτητη και δεν είναι επιτροπή της ΑΔΑ και στέλνει την έκθεση στον ΓΓ, οι εκθέσεις τις οποίες πήραμε ήταν εκθέσεις που όριζαν ότι δεν μπορούν να διεξάγονται αγώνες. Επομένως από κει και πέρα θα πρέπει ν’ αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, μιλάω για την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουν, να γίνουν επιτέλους αυτές οι εργασίες που από πέρσι έχουμε αρχίσει και στέλνουμε έγγραφα και γίνεται ένα συνεχές πήγαινε – έλα εγγράφων.

Η ασφάλεια των αθλητών, θεατών. Αλλά και όλων των άλλων που παρευρίσκονται μέσα σε μία αθλητική εγκατάσταση δεν μπορεί να διασφαλιστεί με το πήγαινε – έλα των εγγράφων, αλλά με έργα. Κάτι που δεν έχει διαπιστώσει η αρμόδια επιτροπή.

Ερώτηση: Δηλαδή δεν θα δοθεί άλλη παράταση;

Απάντηση: Έχει δοθεί μία παράταση μέχρι 31/12, άλλη μία παράταση προκειμένου να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν σ’ αυτά που ορίζει ο νόμος. Βεβαίως ας μη ξεχνάμε ότι είναι και μια δύσκολη εποχή οικονομικά και η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτές τις απαιτήσεις με δεδομένη την οικονομική δυσκολία.

Όμως θα μπορούσε κατά την άποψή μου, κι εδώ καταθέτω την προσωπική μου άποψη, να βάλει σε προτεραιότητα κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις, όχι όλες, ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτές, αλλά αυτό είναι θέμα του Δήμου και ας μην ξεχνάμε ότι όταν κάποιος έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες προχωρεί σε συγκεκριμένα πράγματα.

Ν’ ανοίξουνε κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις και αυτό σας το λέω σε σχέση με αντίστοιχες επιλογές που έχουνε κάνει άλλοι Δήμοι του Αιγαίου και έχουν ανταποκριθεί σ’ αυτές τις ανάγκες.

Σημείωση: Μετά το τέλος της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί σύσκεψη μεταξύ της ΑΔΑ και του Δήμου Σάμου. Το Radio Café 102.4, θα βρίσκεται εκεί και θα σας ενημερώσει σχετικά.
 

Αλέξης Κομνηνός (28-10-2013, 01:45)

Δεν υπάρχουν σχόλια: