- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή Διαγόρα Ραχών Ικαρίας στον Υπουργό Αθλητισμού κ.Σταύρο Κοντονή

Επιστολή έστειλε στον υπουργό αθλητισμού Κ. Σταύρο Κοντονή ο Διαγόρας Ραχών Ικάριας  για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νομό Σάμου, σχετικά με τον αθλητισμό και την  μή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου λόγω μή αδειοδοτήσεων των υπάρχων αθλητικών εγκαταστάσεων και το ακτοπλοϊκό (μετακίνηση ομάδων)
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής :

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Αθλητισμού   Κ. Σταύρο Κοντονή
Κοιν.
1. Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ι. Συναδινό 2. Δήμαρχο Ικαρίας κ. Σ. Σταμούλο
3. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ικαρίας κ. Ν. Λαρδά. 4. Μ.Μ.Ε.

 Θέμα : Διοργάνωση πρωταθλημάτων 2015-2016.  
Κύριε Υπουργέ,
Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι, ο κύριος στόχος την νέας θητείας σας, στο Υπουργείο είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Επειδή είμαστε σίγουροι ότι οι δηλώσεις αυτές απηχούν και την προσωπική σας επιθυμία, αποφασίσαμε ομόφωνα να σας αποστείλουμε την επιστολή αυτή, για να σας ενημερώσουμε επιγραμματικά,  σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι όλης της χώρας, αλλά πολύ περισσότερο τα σωματεία που δραστηριοποιούνται σε ακριτικές νησιωτικές περιοχές όπως η δική μας.
Εκτός από τις ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές, όπου δεν υπάρχουν γήπεδα με νόμιμες άδειες λειτουργίας (στο νομό Σάμου τα 2/3 των αθλητικών χώρων δεν έχουν άδεια λειτουργίας), και τα τεράστια λόγω κρίσης οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας, εμείς αντιμετωπίζουμε ένα ακόμη τεράστιο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Εδώ και δεκαετίες στην νησιωτική Ελλάδα, οι μετακινήσεις των ομάδων για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, από νησί σε νησί κάθε Σαββατοκύριακο γινόταν με τα ακτοπλοϊκά μέσα, τα οποία τροποποιούσαν πολύ συχνά τα δρομολόγιά τους, για αυτόν τον σκοπό. Επίσης η ΕΠΟ είχε την ευθύνη και με ετήσιο ναυλοσύμφωνο, κάλυπτε οικονομικά τις περισσότερες διαδρομές όπου χρειαζόταν επι πλέον ναύλος.
Τα τελευταία χρόνια η ενίσχυση στην μεταφορά από την ΕΠΟ, διακόπηκε εντελώς στον νομό Σάμου και από ότι γνωρίζουμε και σε άλλες νησιωτικές περιοχές (μπορεί και σε όλες). Την ευθύνη των μετακινήσεων ανέλαβαν  οι ίδιοι οι σύλλογοι, όπου φυσικά υπήρχαν ακτοπλοϊκά τοπικά μέσα, γιατί και αυτά χρόνο με τον χρόνο εξαφανίστηκαν.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτή είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων στον νομό μας, λόγω  έλλειψης μεταφορικού μέσου τα Σαββατοκύριακα. Το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, δεν γίνεται και είμαστε στη μοναδική        Ένωση όπου πιθανότατα και αυτή τη χρονιά δεν θα γίνει πρωτάθλημα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλα τα ομαδικά αθλήματα (βόλεϊ και μπάσκετ που έχουν κυρίως τμήματα μικρών ηλικιών , μαθητές δηλαδή) αφού αναγκάζονται να μετακινούνται με τα πλοία της γραμμής τις καθημερινές.
 Κύριε Υπουργέ, ελπίζουμε η διαμαρτυρία μας αυτή να βρει ανταπόκριση και να ασχοληθείτε με το θέμα των αθλητικών διοργανώσεων στον ακριτικό νομό Σάμου. Απαραίτητη προϋπόθεση να συνεχιστούν και αυτή τη χρονιά είναι η δρομολόγηση ακτοπλοϊκού μέσου (τοπικού ή της ακτοπλοΐας) τα Σαββατοκύριακα για τη μετακίνηση των ομάδων.      
  Για το Δ.Σ. του συλλόγου
Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γραμματέας
Ανδρέας Κόχιλας                                                                            Γιώργος Παπαϊωάννου



                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: