- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η αντιπολίτευση του Δήμου Σάμου ενημερώνει σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων

 Σάμος 21/9/2015 Δελτίο Τύπου
Στο Δημοτικό συμβούλιο της 20ης Ιουλίου 2015 η «Δράση-Ενότητα-Προοπτική» ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Αγγελόπουλο και τον επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου να γίνει πλήρης ενημέρωση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το ποιες ενέργειες και ποια έργα έχουν γίνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σάμου από το Σεπτέμβρη του 2014 έως σήμερα, προκειμένου τα γήπεδα να πάρουν κανονική και όχι προσωρινή άδεια,
όπως αυτή που λαμβάνουν έως τώρα μέσω προσωρινής παράτασης. Να σημειωθεί ότι κανονική αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Σάμο έχει εξασφαλισθεί μόνο με ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και αφορά στα κλειστά: Βαθέος, Καρλοβασίων, Πυθαγορείου.

Ο Δήμος Σάμου, με σχετικό δελτίο τύπου, που στάλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «… η τεχνική υπηρεσία θα φέρει σχετική εισήγηση για την ενημέρωση τόσο των συμβούλων όσο και των πολιτών», πράγμα το οποίο δεν έγινε.

Επίσης, στο δελτίο τύπου τονίζεται πως «…η αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα, που άπτεται τόσο των διαθέσιμων οικονομικών πόρων όσο και γενικότερων θεμάτων χωροθέτησης και πολεοδομικής τακτοποίησης των χώρων» και ότι «…πρόκειται για ένα πολυσύνθετο ζήτημα η οριστική επίλυση του οποίου δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί άμεσα….»

Κι ενώ αναλυτικές εκθέσεις της επιτροπής ελέγχου υπάρχουν από πέρυσι, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους και αφού οι μόνες άδειες που δόθηκαν ήταν προσωρινές και με «συνοπτικές»….διαδικασίες φαίνεται πώς «ανακάλυψαν τον τροχό» (μόνο που αυτός ούτε καν… κινείται) παρά τα όσα διαλαλούσαν και υπόσχονταν προεκλογικά.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 31/8/15, δόθηκε στην παράταξη μας γραπτή απάντηση σχετικά με το αίτημα ενημέρωσης για την κατάσταση των Δημοτικών γηπέδων Δήμου Σάμου. Το επισυνάπτουμε, προς ενημέρωση των δημοτών της Σάμου και την εξαγωγή των δικών τους συμπερασμάτων.

Ευχαριστούμε
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: