- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Α.Σ. Κέρκης : Μια ομάδα με καρδιά πρωταθλητή

(Του Μιχάλη Σβαρνιάsamostimes.gr)
 Στον αθλητισμό υπάρχουν δεκάδες ιστορίες για αθλητές που υπερέβησαν τα όρια τους για ομάδες που πάλεψαν με τα θηρία και δεν λύγισαν ή που έφτασαν μετά από μια επική πορεία ως την κατάκτηση του στόχου.


Η ιστορία της ομάδας βόλεϊ του Α.Σ. Κέρκης θα μπορούσε να ήταν μία από αυτές αλλά δεν είναι.
Ή τουλάχιστον δεν είναι, ακριβώς, μια τέτοια ιστορία.
Η ομάδα βόλεϊ του Κέρκη είχε να παλέψει με την αδιαφορία και τον εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής η οποία μοίραζε υποσχέσεις ότι το κλειστό Μαραθοκάμπου θα άνοιγε επιτέλους τις πόρτες του να φιλοξενήσει αγώνες αλλά ποτέ τις δεν τις τήρησε.
Είχε να παλέψει και τα ...άλλα αθλήματα.
Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, δεν είναι εύκολο να πείσεις έναν πιτσιρικά να ασχοληθεί με ένα άθλημα που δεν είναι και το ποιο δημοφιλές στην Ελλάδα.
Όλα έμοιαζαν δύσκολα εκτός γηπέδου.
Μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου όμως, η θεά Νίκη ανταμείβει σε όσους πραγματικά πιστεύουν σε αυτή.
Όσους ποτίζουν τον αγωνιστικό χώρο με τον ιδρώτα τους, όσους αφήνουν την ψυχή τους στο γήπεδο.
Οι παίκτες του Κέρκη μπορεί να μην είχαν την φυσική τους έδρα και να έπαιζαν τους "εντός έδρας" αγώνες στο Καρλόβασι αλλά είχαν το "μέταλλο" που φτιάχνει πρωταθλητές.
Και έτσι ως... γυρολόγοι μαχητές έφεραν τον πρώτο τίτλο σε ομαδικό άθλημα στον Μαραθόκαμπο.



Δεν είναι ένα όνειρο που τέλειωσε, είναι ενα ταξίδι που τώρα ξεκίνησε, υποστηρίζει ο αρχηγός της ομάδας και λίμπερο Στέφανος Καλαμοβράκης που φυσικά ήταν πολύ χαρούμενος για το πρωτάθλημα.
Στ.Κ.- "Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ομάδας της καρδιάς μου. Θα ήθελα όμως να αναφέρω ότι ήταν κάτι που το περιμέναμε διότι το καλοκαίρι είχαμε κάνει τις ανάλογες κινήσεις και φέραμε στην ομάδα ότι καλύτερο σε θέμα υλικού υπήρχε στο νομό. Και αντικειμενικά χωρίς να θέλω να μειώσω τις άλλες ομάδες δεν μπορούσε να μας ανταγωνιστή κάνεις.



Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας και τα σχέδια της ομάδας σας;

Στ.Κ.- Για μας δεν υπάρχει προηγούμενος και επόμενος στόχος ένας ήταν από την αρχή τα μπαραζ ανόδου να είστε βεβαίως ότι η ομάδα δεν πάει εκεί μόνο για την συμμετοχή.
Η ομάδα έχει δουλέψει για κάτι παραπάνω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά.
Είμαι όμως και δεν σας το κρύβω, πολύ αισιόδοξος, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα τους παίχτες τον προπονητή και προπάντων τον κόσμο μας. Τα υπόλοιπα θα σας τα αφήσω για έκπληξη εάν και εφόσον πετύχουμε τον στόχο μας στην Χίο!
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς για την σημαντική δουλειά που κάνετε για να ενημερώνεται των κόσμο για τα αθλητικά δρώμενα του νησιού μας !



Τα λόγια του αρχηγού της ομάδας του Κέρκη θα μπορούσαν να ήταν λόγια βγαλμένα απο το ..."μεθύσι" της νίκης αλλά δεν είναι.
Είναι η πίστη και η δίψα για διάκριση που κάνει τα όνειρα πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: