- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου Νίκος Βακάλης λέει για την απόφαση της ΕΠΟ:

«Τρικ προεκλογικό είναι η απευθείας άνοδος των πρωταθλητών στην Γ΄ Εθνική!»
* «Καθρεφτάκια για Ινδιάνους θυμίζει η απόφαση της Ομοσπονδίας» σημειώνει ο έμπειρος παράγοντας!
«Καθρεφτάκια για Ινδιάνους, το τρικ αυτό, έκανε η ΕΠΟ με την κίνηση της να καταργήσει τα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική Κατηγορία» αναφέρει στην «Α.Χ.»
ο Νίκος Βακάλης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν την εβδομάδα που μας πέρασε, σχετικά με την απόφαση της Ομοσπονδίας από την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2016-2017) να προβιβάζονται απευθείας οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου δεν μασάει τα λόγια του και ξεκαθαρίζει ότι η Ομοσπονδία προχώρησε σε αυτή την αλλαγή για καθαρά προεκλογικούς λόγους, αφού η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε, την περασμένη Τρίτη, 11 ημέρες πριν από την γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 24 του μήνα στην Αθήνα για την έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού και φυσικά ενόψει των εκλογών για νέο πρόεδρο και Δ.Σ. που θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο.
«Είναι φανερό πλέον και στο ποιο ανυποψίαστο ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και καταφεύγουν σε οτιδήποτε που νομίζουν ότι θα επηρεάσουν τις Ενώσεις και θα τους δώσει ψήφους. Ένα τρικ είναι αυτό προεκλογικό, καθαρά και μόνο» λέει ο Νίκος Βακάλης παραλυρίζοντας την απόφαση της διοίκησης Γκιρτζίκη ότι είναι «σαν τα καθρεφτάκια για Ινδιάνους», που έδιναν οι εξερευνητές όταν έφταναν σε ανεξερεύνητες περιοχές της Αμερικής και για να προσελκύσουν τους Ινδιάνους να τους πάρουν το χρυσό τους έδιναν καθρεφτάκια για να εντυπωσιαστούν βλέποντας το είδωλο τους!.
Και δεν είναι μόνο η κατάργηση των μπαράζ για την Γ’ Εθνική Κατηγορία και η επαναφορά της απευθείας ανόδου των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων, είναι και άλλες δυο αποφάσεις που πήρε η Ομοσπονδία, όπου σύμφωνα με τον Σαμιώτη παράγοντα γίνονται για καθαρά προεκλογικούς λόγους. «Άλλο ένα θέμα που τώρα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγές, είναι τα ηλικιακά όρια των διαιτητών που αυξάνονται καθώς και η αύξηση του αριθμού των αξιολογημένων διαιτητών στους πίνακες των εθνικών κατηγοριών. Αυτά τα παραπάνω τα θεωρούν λύσεις και προσφορά στο ποδόσφαιρο» λέει ο κ. Βακάλης συμπληρώνοντας ότι: «ένα ποδόσφαιρο που ψυχορραγεί , βρίσκεται στην πιο άθλια κατάσταση από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν νομίζω να έχει ζήσει το άθλημα τέτοιες στιγμές».
Ο Νίκος Βακάλης ο οποίος επανειλημμένες φορές έχει ταχθεί κατά της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ κατηγορώντας την ότι αδιαφορεί επιδεικτικά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τόνισε μιλώντας στην «Α.Χ.» ότι: «το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι άγνωστη λέξη για την ΕΠΟ. Το επαγγελματικό?. Άστα να πάνε, τα βλέπουμε όλοι τι γίνεται. Εθνική Ελλάδος, από κορυφαίοι την καταντήσανε να είναι ελάχιστη. Χώρα των νησιών Φερόε γίναμε και τώρα παίζουμε προκριματικά με το Γιβρατάλ. Δεν ξέρω εάν υπερβάλω κάπου, αλλά δεν νομίζω!».
Χωρίς αμφιβολία η απόφαση της ΕΠΟ να προβιβάζονται οι πρωταθλήτριες ομάδες από τις ΕΠΣ απευθείας χωρίς μπαράζ ικανοποιεί κυρίως τις μικρότερες Ενώσεις που δύσκολα είχαν εκπρόσωπο στην Εθνική Κατηγορία. «Όχι μόνο τις μικρές θεωρητικά Ενώσεις» μας λέει ο κ. Βακάλης λέγοντας: «και τις μεγάλες Ενώσεις ακόμη εξυπηρετεί αυτό, αφού θα πηγαίνουν κατευθείαν. Είναι όμως μια καθαρά προεκλογική απόφαση, χωρίς κανένα σχεδιασμό. Και το βλέπω ότι εάν θα κέρδιζαν τις εκλογές αλλά δεν θα τις κερδίσουν, την επόμενη χρονιά θα το ξανα άλλαζαν το σύστημα ανόδου. Γιατί δήθεν λένε ότι βγαίνουν όλες οι ομάδες από όλη την χώρα. Τώρα με τα μπαράζ βγαίνουν ομάδες και αποχωρούν στην διάρκεια του πρωταθλήματος, οπότε αυτό που ισχυρίζονται δεν έχει καμία ισχύει!».
Ο σχεδιασμός της Ομοσπονδίας είναι από 4 που είναι οι όμιλοι στην Γ’ Εθνική με δεδομένη την αύξηση των ομάδων να γίνουν πιθανόν 6 ή και περισσότεροι, με τον ανταγωνισμό και το κάπως καλό θέαμα που είχε η συγκεκριμένη κατηγορία να πέφτει και πάλι σε επίπεδο Δ’ Εθνικής Κατηγορίας, κάτι που τονίζει και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου. «Δεν είναι σε κατάσταση αυτή που θα έπρεπε το ελληνικό ποδόσφαιρο που θα μπορούσε να αντέξει τέτοιο αριθμό ομάδων σε αυτή την κατηγορία. Ουσιαστικά η Γ΄ Εθνική γίνεται δ’ Εθνική» σημειώνει ο έμπειρος παράγοντας. Ο οποίος απαντώντας στην ερώτηση που του θέτουμε «και με τις ομάδες που πλήρωναν τα 4 χρόνια που γίνονταν τα μπαράζ όπως αυτές από τα νησιά που έδιναν υπέρογκα ποσά για να μετάσχουν εκεί, σε μετακινήσεις και διαιτησία τι γίνεται?». Και η απάντηση που δίνει σαφώς αληθινή και χωρίς πολλά λόγια: «Άστα να πάνε. Δεν τους υπολογίζει ούτε τους σέβεται κανείς. Έκαναν κάτι χωρίς να βλέπουν τι έχει συμβεί. Μόνο για μικροπολιτικούς λόγους για να κερδίσουν ψήφους!».
Για την γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, την προσεχή Παρασκευή όπου πολλοί πιστεύουν ότι η αντιπολίτευση που έχει δημιουργηθεί θα δώσει ένα ηχηρό παρόν ο Νίκος Βακάλης, που εδώ και καιρό έχει ταχθεί κατά της διοίκησης Γκιρτζίκη, λέει: «Θα είναι πιστεύω πάνω από 20 Ενώσεις που θα καταψηφίσουν τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. Μέχρι τον Οκτώβριο που είναι οι εκλογές σε αυτές είμαι βέβαιος ότι θα έχουν προστεθεί άλλες 10».
(Πηγή Αλήθεια Χίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: