- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Βόλεϊ: Μεταγραφές από 4 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2016

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Εγγραφών – Μετεγγραφών της ΕΟΠΕ καθώς και της Υ.Α. 15135/7.6.2000, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν, σας γνωρίζουμε το Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ. στη συνεδρίαση Νο. 46/28.5.2016 αποφάσισε ότι η κατάθεση αιτήσεων των παρακάτω περιπτώσεων μετεγγραφών για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017: 
1) Ελεύθερες μετεγγραφές με συγκατάθεση σωματείου 
2) Μετεγγραφές χωρίς την συγκατάθεση σωματείου 
3) Μετεγγραφές με Υποσχετική Επιστολή
 4) Αποδεσμεύσεις 
5) Μετεγγραφές αποδεσμευθέντων αθλητών-τριών περιορισμένου χρόνου (ισχύει μόνο για τα σωματεία Εθνικών κατηγοριών) θα γίνει από 4 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου 2016 Επίσης η κατάθεση των αιτήσεων μετεγγραφής των Κυπρίων και Ομογενών αθλητών θα γίνουν από 4 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου 2016

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ –ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΟΠΕ
 1) Η πρόσβαση στην Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων της ΕΟΠΕ μπορεί να γίνει είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mitroo.volleyball.gr είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΕΟΠΕ www.volleyball.gr (κεντρική σελίδα) 
2) Τα Ειδικά Έντυπα Μετεγγραφών βρίσκονται στη διάθεση των σωματείων στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ και στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων της ΕΟΠΕ. 
3) Το έντυπο της αιτήσεως μετεγγραφής καθώς και τα απαιτούμενα από τον Κανονισμό Εγγραφών-Μετεγγραφών δικαιολογητικά υποβάλλονται σε αρχείο PDF από το σωματείο που μετεγγράφει τον αθλητή. 
4) Η φωτογραφία του αθλητή υποβάλλεται σε αρχείο JPG, διαστάσεων 400 x 600 pixel και θα πρέπει να εικονίζεται καθαρά το πρόσωπο του αθλητή (τύπου ταυτότητας) έγχρωμη, σε λευκό φόντο
 5) Στα χρηματικά παράβολα για την κάθε μετεγγραφή που κατατίθενται θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αναγράφονται: i. η πλήρης επωνυμία του σωματείου ii. ο αριθμός μητρώου (της ΕΟΠΕ) του σωματείου iii. ότι αφορά μετεγγραφή αθλητή και ο αριθμός αυτών Αντίγραφο της κατάθεσης υποβάλλεται σε αρχείο PDF στο αντίστοιχο σημείο της μετεγγραφής στη βάση δεδομένων της ΕΟΠΕ. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η ταυτοποίηση της κατάθεσης.
 Σας γνωστοποιούμε ότι αίτηση μετεγγραφής που δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα παραπάνω μέχρι τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου (3/8/2016) ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ. . / . - 2 - 

Α. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
 1) Οι Ελεύθερες μετεγγραφές των αθλουμένων στο άθλημα πετοσφαίρισης θα γίνουν, μέσα στο χρονικό διάστημα από 4 Ιουλίου μέχρι και 3 Αυγούστου 2016.
 2) Η αίτηση ελεύθερης μετεγγραφής, η απόφαση του ΔΣ (απόσπασμα πρακτικού) του σωματείου που ανήκει ο αθλητής και η φωτογραφία του αθλητή (για όσους δεν υπάρχει ήδη στο σύστημα), θα υποβληθούν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από το σωματείο που μετεγγράφει τον αθλητή (βλ. οδηγίες παραπάνω).
 3) Το παράβολο μετεγγραφής είναι 15 €, το οποίο κατατίθεται στο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΟΠΕ (βλ. οδηγίες παραπάνω).
 4) Αίτηση μετεγγραφής που δεν θα υποβληθεί σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού ή δεν κατατεθεί το προβλεπόμενο παράβολο μετεγγραφής, δεν θα γίνει δεκτή και θα απορριφθεί οπωσδήποτε.
 5) Αίτηση μετεγγραφής που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ και το δελτίο του αθλητή επιστρέφει στο σωματείο από το οποίο μετεγγράφεται. 

Β. ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 1) Οι Μετεγγραφές με Υποσχετική Επιστολή των αθλουμένων στο άθλημα πετοσφαίρισης θα γίνουν, μέσα στο χρονικό διάστημα από 4 Ιουλίου μέχρι και 3 Αυγούστου 2016.
 2) Η αίτηση μετεγγραφής με υποσχετική επιστολή, η απόφαση του ΔΣ (απόσπασμα πρακτικού) του σωματείου που ανήκει ο αθλητής και η φωτογραφία του αθλητή (για όσους δεν υπάρχει ήδη στο σύστημα), θα υποβληθούν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από το σωματείο που μετεγγράφει τον αθλητή (βλ. οδηγίες παραπάνω).
 3) Το παράβολο μετεγγραφής είναι 15 €, το οποίο κατατίθεται στο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΟΠΕ (βλ. οδηγίες παραπάνω). 
4) Αίτηση μετεγγραφής που δεν θα υποβληθεί σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού ή δεν κατατεθεί το προβλεπόμενο παράβολο μετεγγραφής, δεν θα γίνει δεκτή και θα απορριφθεί οπωσδήποτε. 
5) Αίτηση μετεγγραφής που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ και το δελτίο του αθλητή επιστρέφει στο σωματείο από το οποίο μετεγγράφεται. 

Γ. ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
 1) Οι μετεγγραφές χωρίς τη συγκατάθεση σωματείου των αθλουμένων στο άθλημα πετοσφαίρισης θα γίνουν μέσα στο χρονικό διάστημα από 4 Ιουλίου μέχρι και 3 Αυγούστου 2016. Τα παραπάνω ισχύουν και για τους Κύπριους αθλητές-φοιτητές.
 2) Η αίτηση ελεύθερης μετεγγραφής χωρίς τη συγκατάθεση σωματείου και η φωτογραφία του αθλητή (για όσους δεν υπάρχει ήδη στο σύστημα), θα υποβληθούν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από το σωματείο που μετεγγράφει τον αθλητή (βλ. οδηγίες παραπάνω) και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 7 του Κανονισμού Εγγραφών-Μετεγγραφών Ερασιτεχνών Αθλητών. 
3) Το παράβολο μετεγγραφής είναι 15 €, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αναφέρονται στην παρ. 12 του άρθρου 7 του Κανονισμού. Το χρηματικό παράβολο κατατίθεται στο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΟΠΕ (βλ. οδηγίες παραπάνω).
4) Αίτηση μετεγγραφής που δεν θα υποβληθεί σύμφωνα με το άρθρα 7 του Κανονισμού ή δεν κατατεθεί το προβλεπόμενο ανά περίπτωση παράβολο μετεγγραφής, δεν θα γίνει δεκτή και θα απορριφθεί οπωσδήποτε. 
5) Αίτηση μετεγγραφής που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ και το δελτίο του αθλητή επιστρέφει στο σωματείο από το οποίο μετεγγράφεται. . / . - 3 - 6) Ειδικά για τις περιπτώσεις μετεγγραφών μετοίκησης λόγω σπουδών (εισαγωγή για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ημεδαπής), οι αιτήσεις μετεγγραφής μπορούν να κατατεθούν εντός τριάντα ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (ως τέτοια ημέρα θεωρείται η ημέρα κατά την οποία ανακοινώνεται σε ποια σχολή εισάγεται ο κάθε φοιτητής) και ο αθλητής-τρια να μην έχει αγωνιστεί στο προηγούμενο σωματείο του την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. 

Δ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ 
1) Οι αθλητές και οι αθλήτριες που δεν θα αναγραφούν στους σχετικούς πίνακες ανανεουμένων δελτίων, θεωρούνται ελεύθεροι και μπορούν να μετεγγραφούν (αποδεσμευόμενοι) από 4 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου 2016 σε άλλο Σωματείο, όπως καθορίζει ο Κανονισμός Εγγραφών – Μετεγγραφών Ερασιτεχνών Αθλητών. 
2) Για κάθε αποδεσμευόμενο αθλητή ή αθλήτρια που μετεγγράφεται σε άλλο Σωματείο, υποβάλλεται, το ειδικό έντυπο ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΕΝΤΟΣ ΑΘΛΗΤΟΥ και η φωτογραφία του αθλητή (για όσους δεν υπάρχει ήδη στο σύστημα), θα υποβληθούν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από το σωματείο που μετεγγράφει τον αθλητή (βλ. οδηγίες παραπάνω) 
3) Το παράβολο μετεγγραφής είναι 15 €, το οποίο κατατίθεται στο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΟΠΕ (βλ. οδηγίες παραπάνω).
 4) Αίτηση μετεγγραφής που δεν θα υποβληθεί σύμφωνα με το άρθρα 8 του Κανονισμού ή δεν κατατεθεί το προβλεπόμενο παράβολο μετεγγραφής, δεν θα γίνει δεκτή και θα απορριφθεί οπωσδήποτε.
 5) Αίτηση μετεγγραφής αθλητή, που έχει συμπεριληφθεί στους πίνακες ανανεωμένων δελτίων του σωματείου του και δεν έχει διαγραφεί από αυτούς δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί. Με τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου η αίτηση ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ. 
6) Αίτηση μετεγγραφής που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ και ο αθλητής είναι ελεύθερος.

 Ε. ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ισχύει μόνο για τα σωματεία που αγωνίζονται στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών)
 1) Οι αθλητές και οι αθλήτριες που δεν θα αναγραφούν στους σχετικούς πίνακες ανανεουμένων δελτίων, θεωρούνται ελεύθεροι και μπορούν να μετεγγραφούν με μετεγγραφή περιορισμένου χρόνου ΜΟΝΟ σε σωματεία Α1 Εθνική Κατηγορίας Γυναικών, Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών από 4 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου 2016 όπως καθορίζει ο Κανονισμός Εγγραφών – Μετεγγραφών Ερασιτεχνών Αθλητών. Για κάθε αποδεσμευόμενο αθλητή ή αθλήτρια που μετεγγράφεται με αυτόν τον τρόπο σε άλλο Σωματείο, υποβάλλεται το ειδικό έντυπο ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΕΝΤΟΣ ΑΘΛΗΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ο οποίος μπορεί να είναι από μία (1) έως τρεις (3) αγωνιστικές περιόδους και η φωτογραφία του αθλητή (για όσους δεν υπάρχει ήδη στο σύστημα), από το Σωματείο που τον αποκτά, ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά (βλ. οδηγίες παραπάνω). 
2) Το παράβολο μετεγγραφής είναι 15 €, το οποίο κατατίθεται στο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΟΠΕ (βλ. οδηγίες παραπάνω). 
3) Αίτηση μετεγγραφής που δεν θα υποβληθεί σύμφωνα με το άρθρα 8 του Κανονισμού ή δεν κατατεθεί το προβλεπόμενο παράβολο μετεγγραφής, δεν θα γίνει δεκτή και θα απορριφθεί οπωσδήποτε.
 4) Αίτηση μετεγγραφής αθλητή, που έχει συμπεριληφθεί στους πίνακες ανανεωμένων δελτίων του σωματείου του και δεν έχει διαγραφεί από αυτούς δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί. Με τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου η αίτηση ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ
 5) Αίτηση μετεγγραφής που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ και ο αθλητής είναι ελεύθερος. . / . - 4 - Προσοχή: για τη διακοπή μετεγγραφής με αποδέσμευση περιορισμένου χρόνου προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, η διάρκεια της οποίας συμπεριλαμβάνει την αγωνιστική περίοδο 2016- 2017, πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία στην Εγκύκλιο των Ανανεώσεων (περ. στ).
ΣΤ. Αριθμός μετεγγραφών ανά αγωνιστική κατηγορία 
Σύμφωνα με το Κανονισμό Εγγραφών – Μετεγγραφών Ερασιτεχνών Αθλητών, κάθε σωματείο μπορεί να πραγματοποιήσει απεριόριστο αριθμό μετεγγραφών για κάθε φύλο, εκτός από τις περιπτώσεις όπου προβλέπεται ρητά συγκεκριμένος αριθµός αθλητών. Από το σύνολο των αθλητών που αποκτά κάθε σωματείο μόνο πέντε (5) μπορούν να είναι ηλικίας που να τους επιτρέπει να αγωνίζονται σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Σε περίπτωση υποβολής υπεράριθμων αιτήσεων μετεγγραφής, το σωματείο θα πρέπει μέχρι τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου να έχει διαγράψει τις υπεράριθμες αιτήσεις μετεγγραφής. Σε αντίθετη περίπτωση ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ οι αιτήσεις αυτές (υπεράριθμες) λαμβανομένης υπόψη της σειράς που υποβλήθηκαν. 

Ζ. Εγγραφή αποδεσμευμένων αθλητών/τριών 
1) Οι αθλητές και οι αθλήτριες που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον πίνακα ανανεωμένων δελτίων αθλητών/τριών 2016-2017 και δεν έχουν κάνει αίτηση αποδέσμευσης εντός της μετεγγραφικής περιόδου (4/7-3/8/2016) έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν σε σωματείο της προτίμησής τους συμπληρώνοντας την ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΕΝΤΑ ΑΘΛΗΤΗ μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος στο οποίο πρόκειται να αγωνιστούν (άρθρο 8, παρ. 5 Κανονισμού Εγγραφών-Μετεγγραφών). Για τη έγκριση της εγγραφής αυτής απαιτείται η καταβολή χρηματικού παραβόλου ποσού 50 €, το οποίο κατατίθεται στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό της ΕΟΠΕ. 
2) Οι αθλητές και οι αθλήτριες που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε πίνακα ανανεωμένων δελτίων αθλητών/τριών τουλάχιστον τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, έχουν δικαίωμα να εγγραφούν ελεύθερα σε σωματείο της προτίμησής του/της, οποτεδήποτε με εγγραφή συμπληρώνοντας την ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΥ ΑΘΛΗΤΗ (άρθρο 8, παρ. 4 Κανονισμού Εγγραφών-Μετεγγραφών). Για την έγκριση της εγγραφής αυτής απαιτείται η καταβολή χρηματικού παραβόλου ποσού 50 €, το οποίο κατατίθεται στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό της ΕΟΠΕ. Για τους αθλητές άνω των 18 ετών στην περίπτωση που η αίτηση εγγραφής κατατεθεί μετά την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος, τότε το χρηματικό παράβολο ορίζεται στο 1/3 του ποσού που προβλέπεται στο άρθρο 7 παρ. 12 του Κανονισμού Εγγραφών-Μετεγγραφών και καταπίπτει εξ’ ολοκλήρου στην ΕΟΠΕ. Το έντυπο της εγγραφής και η φωτογραφία του αθλητή υποβάλλεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από το σωματείο που εγγράφει τον αθλητή (βλ. οδηγίες παραπάνω). Επίσης αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης υποβάλλεται στην ΕΟΠΕ (βλ. οδηγίες παραπάνω).

 Η. Μετεγγραφές Κυπρίων και Ομογενών Αθλητών
 Η κατάθεση των αιτήσεων μετεγγραφής των Κυπρίων και Ομογενών αθλητών θα γίνει ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από το σωματείο που μετεγγράφει τον αθλητή. . / . - 5 - 

Θ. Υποβολή αιτήσεων μετεγγραφής μετά τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου
 Σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 10 του Κανονισμού Εγγραφών-Μετεγγραφών είναι δυνατή η για λόγους ανωτέρας βίας πλήρως στοιχειοθετούμενους με οποιοδήποτε αποδεικτικό μέσο, εκπρόθεσμη μετεγγραφή (είτε ελεύθερη με συγκατάθεση σωματείου είτε με υποσχετική επιστολή) αθλητή σε σωματείο μέχρι την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος με την προϋπόθεση ότι ο αθλητής δεν έχει συμμετάσχει σε αγώνα του προηγούμενου σωματείου την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Το παράβολο μετεγγραφής είναι 50 €. Για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων αυτών καθώς και της απόδειξης κατάθεσης του χρηματικού παραβόλου, ισχύουν τα παραπάνω αναγραφόμενα, κατά περίπτωση. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι προθεσμίες καταθέσεων αιτήσεων μετεγγραφής θα τηρηθούν αυστηρά και δεν θα δοθεί καμία παράταση και το σύστημα θα κλείσει την ημερομηνία λήξης της κάθε μετεγγραφής όπως αυτή ορίζεται παραπάνω, για το κάθε είδος. Το Τμήμα Μητρώου (τηλ.: 210 6801.978) και το Αγωνιστικό Τμήμα (210 6801.979) είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε στη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων μετεγγραφής. Για τις εγγραφές – μετεγγραφές αλλοδαπών αθλητριών θα εκδοθεί νεότερη εγκύκλιος. Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Αχιλλέας Μαυρομάτης Παναγιώτης Σιδέρης Κοινοποίηση: Τοπικές Επιτροπές και Ενώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: