- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Η Αεροσφαίριση (airsoft )και στη Σάμο

Ένα διασκεδαστικό και ακίνδυνο παιγνίδι που σήκωσε τα νέα παιδιά από τον υπολογιστή και τα έβγαλε στη φύση . 
 Η  Αεροσφαίριση (airsoft ) ήρθε και στη Σάμο , το όνομα της ομάδας είναι VENOM AIRSOFT TEAM ιδρύθηκε το Μάϊο του 2016 αποτελείται από εννέα φίλους που διασκεδάζουν κάθε Κυριακή σε διάφορα κατάλληλα μέρη του νησιού .
Το airsoft είναι ένα παιγνίδι που το κόστος του για εξοπλισμό ανέρχεται από 150 έως 200 ευρώ .


Τι  είναι το airsoft
Το Airsoft είναι ένα σύγχρονο extreme sport που προσομοιώνει την μάχη, ένα χόμπι  στο οποίο οι αντίπαλοι πρέπει να «εξολοθρεύσουν» ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας Airsoft όπλα, τα οποία λειτουργούν με ελατήριο, μπαταρίες και αέριο (όχι co2), και εκτοξεύουν μικρές σφαιρικές πλαστικές μπίλιες. Οι συμμετέχοντες συχνά χρησιμοποιούν διαφορετικά όπλα, τα οποία είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε οπτικά να προσομοιώνουν τα αληθινά καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας και αληθοφάνειας. Οι συμμετέχοντες επίσης χρησιμοποιούν αξεσουάρ και ρουχισμό που θα τους δώσουν τακτικό πλεονέκτημα ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκονται (δάσος, πεδιάδα, κτίρια κτλ). Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει άνθιση του αθλήματος αυτού στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη . Στη Σάμο ξεκίνησε από μια ομάδα φιλών που άφησαν το ιντερνέτ και βγήκαν στη φύση συνδυάζοντας παιγνίδι και άσκηση .
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Παρότι τα όπλα Airsoft λειτουργούν και συμπεριφέρονται διαφορετικά από ότι τα κανονικά όπλα, και παρόλο που τα όπλα Airsoft δεν μπορούν να επιφέρουν θανατηφόρα πλήγματα σε αντίθεση με τα πραγματικά, οι βασικοί κανόνες ασφάλειας του Airsoft  πρέπει να ακολουθούνται ΠΑΝΤΟΤΕ, είτε στο πεδίο της μάχης, είτε κατά την ξεκούραση των διαλειμμάτων.

Όπλα και βεληνεκές
Ανάλογα το τύπο του όπλου, διαφέρουν οι ταχύτητες και η εμβέλεια.
Ενός όπλου τύπου Μ4 έχει δραστικό βεληνεκές στα 50 μέτρα και ταχύτητες από 280 έως 500+ fps (το ανώτερο όριο είναι μετά από βελτίωση του όπλου σε μηχανικά μέρη, το οποίο μπορεί να φτάσει αρκετά περισσότερα αλλά δεν ενδείκνυται για παιχνίδι), να σημειώσω πως αυτόματα όπλα άνω των 370 fps δεν επιτρέπονται σε πεδία εντός αττικής.

Για ένα τύπου sniper (απευθύνεται μόνο για εξωτερικούς χώρους και εμπλοκή μεγαλύτερη των 25 μέτρων), οι ταχύτητες κυμαίνονται από 400-650 fps. Επίσης χωρίζονται σε μονής βολής (bolt action) και σε αυτόματης (πάλι ανάλογα το πεδίο και το παιχνίδι, παίζουν τα ανάλογα όπλα).

Βολίδες (BB’s)
Είναι πλαστικές σφαιρικές 6 χιλιοστών και βάρος από 12 μέχρι 50 γραμμάρια.
Από εκεί και πέρα χωρίζονται σε απλές, σε φωσφορούχες, βιοδιασπώμενες και φυσικά σε ποιότητες.
Οι ελαφριές από 12 έως 23 γραμμάρια χρησιμοποιούνται κυρίως από πιστόλα (ελατηρίου, μπαταρίας η και αερίου)
Από 20 έως 25 γραμμάρια σε αυτόματα τύπου Μ4
Από 25 γραμμάρια και πάνω σε snipers.
Οι ελαφριές είναι για ταχύτητα
Και οι βαριές για αποστάσεις σε συνδυασμό με την ευστοχία (ευθυβολία).

Σύστημα Τιμής
Το σύστημα τιμής ορίζει ότι οι παίκτες βασίζονται στην ειλικρίνεια ο ενός του άλλου, για την παραδοχή του χτυπήματος, γιατί αντίθετα με το Paint Ball όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχει χρώμα το οποίο να υποδεικνύει ένα χτύπημα.

Ανάλογα με την απόσταση και τον τύπο του όπλου και του ρουχισμού, τις περισσότερες φορές ένα άτομο το οποίο θα χτυπηθεί, θα νιώσει την κρούση ελαφρά πάνω στο ρουχισμό του, η θα ακούσει τον χαρακτηριστικό ήχο της μπίλιας πάνω στην εξάρτιση του. Τότε πρέπει να παραδεχτεί το χτύπημα και να αποχωρήσει από το πεδίο, είτε στο «Safe Zone» στο οποίο θα αναγεννηθεί και να ξανά εισχωρήσει στη μάχη, είτε αποσυρόμενος εντελώς από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό ορίζεται από τους κανόνες του εκάστοτε σεναρίου.

Σε μεγάλα παιχνίδια όπου συμμετέχουν πολλά άτομα, πρόσθετα συστήματα κανόνων μπαίνουν σε εφαρμογή, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια της σωματικής ακεραιότητας των παικτών πριν από κάθε τι άλλο.

Στα παιχνίδια αυτά απαγορεύεται κάθε τύπος αληθινού όπλου η αεροβόλου όπλου με σιδερένια βλήματα, αέριο (co2), μαχαίρια και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Το Airsoft είναι ένα hobby, ένα άθλημα για διασκέδαση, και όχι ένας ακόμη τρόπος να θέσουμε την ζωή μας σε κίνδυνο! Οι κανόνες ασφάλειας υπάρχουν και ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ στο ΕΠΑΚΡΟ!


Οι βασικοί κανόνες είναι:
1) Χρησιμοποιείτε πάντα όλα τα όπλα σαν να ήταν γεμάτα και έτοιμα να ρίξουν. Βγάζετε τους γεμιστήρες και ασφαλίζετε τα όπλα (Safe) πάντα.

2) Πάντα στρέφεται το όπλο μακριά από οτιδήποτε δεν έχετε πρόθεση να χτυπήσετε.

3) Κρατάτε το δάχτυλο σας μακριά από την σκανδάλη και το σύστημα σκανδάλης, μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι και να είστε έτοιμοι να ρίξετε.

4) Πάντα να είστε σίγουροι για τον στόχο, καθώς και το τι τον περιβάλει (δίπλα, πίσω κτλ).

5) Πάντα φοράτε τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά του παιχνιδιού, ακόμη και μετά το τέλος της μάχης στο διάλειμμα.

6) Ακούτε τους Αρχηγούς των ομάδων σας (Team Leader), το σενάριο καθώς και τις υποδείξεις ασφάλειας τους.
Σύνηθες είναι στα περισσότερα σενάρια να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εμπλοκή αντίπαλων σε αποστάσεις μικρότερες των 5 μέτρων για λόγους ασφάλειας!

7) Πάντα να συμμορφώνεστε με τις παύσεις του παιχνιδιού, καθώς μπορεί κόσμος ο οποίος δεν συμμετέχει στο παιχνίδι να βρίσκεται στην περιοχή. Αν επέλθει παύση, ασφαλίστε το όπλο σας μέχρι να λάβετε περαιτέρω.















Δεν υπάρχουν σχόλια: