- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Άννη Ανδρεάδου, πρόεδρος ΔΟΠΠΟΝΑΣ: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην αθλούμενη νεολαία του νησιού μας και στον πολιτισμό μας»

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου και μίλησε για τον τομέα του αθλητισμού, για τα προβλήματά του αλλά και για τα χρήματα που διατίθενται για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Αναλυτικά η κα Άννη Ανδρεάδου είπε τα εξής:

Για το στάδιο Καρλοβάσου: «Το στάδιο του Καρλοβάσου παρουσιάζει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, όσο αφορά την κατάσταση του χλοοτάπητα που τώρα έχει καταστραφεί και όλοι γνωρίζουμε. Εμείς ως ΔΟΠΠΟΝΑΣ απευθυνθήκαμε σε διάφορους ειδικούς πλην όμως οι τιμές για κάποιες προσφορές που μας έκαναν ήταν απαγορευτικές. Έτσι εξασφαλίζοντας τα χρήματα, έγινε μια καινούργια προσφορά εργασίας της τάξης των 15.000 ευρώ και αναμένεται να υπογράψουμε τα σχετικά έγγραφα ώστε ν’ αποκαταστήσουμε το πρόβλημα».

Η κα Ανδρεάδου έθιξε ακόμα ένα πρόβλημα σχετικά με το στάδιο Καρλοβάσου:
«Δυστυχώς το θέμα με το στάδιο Καρλοβάσου είναι ότι χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες και δεν υπάρχει κάποιο άλλο γήπεδο που να βοηθά ώστε ν’ αποσυμφορηθεί από τις προπονήσεις των ομάδων. Αν ξεκινήσουμε γρήγορα τις εργασίες με τον γεωπόνο, νομίζω ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα μπορούμε να έχουμε και πάλι το γήπεδο στη διάθεσή μας. Ο γεωπόνος εγγυάται ότι το γήπεδο θα είναι κατάλληλο αρκεί να γίνεται μια λογική χρήση. Θα κοιτάξουμε πλέον να είμαστε πιο αυστηροί στη χρήση του χλοοτάπητα».

Για το θέμα της επιχορήγησης των 250.000 ευρώ από πιστώσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Βαθέος η κα Ανδρεάδου είπε:
«Προσωπικά είχα επικοινωνήσει με την κα Καλογήρου και την ενημέρωσα για την κατάσταση του γηπέδου. Δέχθηκε το αίτημά μας και μας διέθεσε 250.000 ευρώ. Σε πρώτη φάση είναι να φτιάξουμε τον πλαστικό χλοοτάπητα και διάφορες άλλες εργασίες, πλην όμως για να φτιάξουμε και το ταρτάν απαιτούνται συνολικά 400.000 ευρώ, αλλά είναι ένας στόχος δικός μου να ολοκληρωθεί και πιστέψτε με αμέσως μετά θα ξεκινήσω όλες τις διαδικασίες για να γίνει ταρτάν στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Νίκο Κατρακάζο και την κα Χριστιάνα Καλογήρου για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Για το γήπεδο των Κοντακαιϊκων: «Κοιτάζουμε διάφορα τοπογραφικά διαγράμματα, το εξετάζουμε με τις τεχνικές υπηρεσίες, συζητάμε με την εκκλησία της Σάμου για την παραχώρηση του οικοπέδου εκεί που βρίσκονται τα βράχια, να γίνει η περιβαλλοντική μελέτη και να έχουμε ακόμα ένα καλό γήπεδο στην περιοχή, αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες».

Στο θέμα των εργαζομένων που θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία των γηπέδων και γυμναστηρίων η κα Άννη Ανδρεάδου ανέφερε:
«Από τότε που ανέλαβα τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ, φτιάξαμε κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας, τον ψηφίσαμε ως ΔΟΠΠΟΝΑΣ, τον περάσαμε από Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε και βρισκόμαστε στη φάση που το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου, το Υπαλληλικό, που θα αποφασίσουν κι εκείνοι να περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση έτσι ώστε κι εμείς σαν ΔΟΠΠΟΝΑΣ να μπορούμε να έχουμε δικούς υπαλλήλους. Καθυστερούμε τόσους μήνες από τον Σεπτέμβρη του 2016, εννέα μήνες τώρα (!!!!!!!!!), η διαδικασία είναι έτοιμη, περιμένουμε εννέα μήνες (!!!!!!!!!) και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση. Πρέπει κι εγώ να έχω την αξίωση να πω τι θα πρέπει να γίνεται σε κάθε γήπεδο και σε κάθε γυμναστήριο για ν’ αποκαθίστανται οι φθορές και να είναι περισσότερο λειτουργικά».
Για την χρηματοδότηση των ομάδων, του Κέρκη στο βόλεϊ που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 και του Πυθαγόρα στο ποδόσφαιρο που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής η κα Ανδρεάδου ανέφερε:
«Ως ΔΟΠΠΟΝΑΣ δεν έχουμε ιδιαίτερα κονδύλια για να επιχορηγήσουμε οικονομικά τις δύο ομάδες, αλλά απ’ ότι γνωρίζω ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος κάνει κάποιες ενέργειες και θα τους τις ανακοινώσει σύντομα. Θέλω να πιστεύω ότι θα στηριχτούν οικονομικά τα δύο σωματεία».

Η σημαντική συνομιλία μας με την ιδιαίτερα δυναμική και δραστήρια πρόεδρο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου έκλεισε ως εξής λέγοντας η ίδια:
«Στη ζωή μου έχω απογοητευθεί πολλές φορές, αλλά την κάθε απογοήτευση την εισπράττω ως μία ευκαιρία να ξεκινήσω ακόμα πιο δυναμικά και δεν στέκομαι στις απογοητεύσεις. Η απογοήτευση με κάνει ακόμα πιο δυνατή για να μπορώ να παλεύω. Γιατί ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Πρέπει να φαινόμαστε στις φουρτούνες γιατί η ζωή μας δεν είναι μια γαλήνια θάλασσα. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, γιατί έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην αθλούμενη νεολαία του νησιού μας και στον πολιτισμό μας».
Αλέξης Κομνηνός
(Πήγη www.samostoday.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: