- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Θλίψη και απογοήτευση για το Δημοτικό Γήπεδο Χώρας

Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί το θέαμα που αντικρίζει φίλαθλος στο δημοτικό γήπεδο Χώρας. Ένα από τα λίγα γήπεδα που έχουν άδεια για να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο συγκεκριμένο γήπεδο αγωνίζεται η ανδρική ομάδα του Λαίλαπα (Β΄κατηγορία), η παιδική ομάδα του Λαίλαπα (πρωτάθλημα υποδομής) και η γυναικεία ομάδα του Διαγόρα Ικαρίας (Β΄Εθνική κατηγορία!!!).

Σίγουρα η συνολική κατάσταση του γηπέδου είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Λαίλαπα που συναντήσαμε εκεί όταν έκαναν προπόνηση. Πλην όμως οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι πολλές για να έρθει σε μια ικανοποιητική κατάσταση λειτουργίας.
Ο αγωνιστικός χώρος (φυσικός χλοοτάπητας) σε πολλά σημεία είναι ξερός (δεν υπάρχει χόρτο), αντίθετα υπάρχουν πολλές λακκούβες και κινδυνεύουν με τραυματισμό οι αγωνιζόμενοι από τα πολλά «βουναλάκια» που βρίσκονται διάσπαρτα στον αγωνιστικό χώρο.
Τα μπεκ ποτίσματος του χόρτου από τα συνολικά 24 που υπάρχουν, τα 18 εξέχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητα των αγωνιζομένων (αθλητών και αθλητριών).
Αποδυτήρια; Αφήστε το καλύτερα.  
Η αποθέωση είναι τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων.  Εκεί που η «μαυρίλα» έχει περάσει στα πλακάκια του πατώματος, η τουαλέτα θέλει πολύ καθάρισμα, δεν υπάρχει θέρμανση, ο θερμοσίφωνας βρίσκεται σε περίοπτη θέση με τα καλώδια κομμένα, οπότε η λήψη μπάνιου είναι μόνο για τους χειμερινούς κολυμβητές/τριες. Καμία κουβέντα φυσικά και για ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Δεν υπάρχει καμία κουρτίνα που να κρύβει τα εσωτερικά των αποδυτηρίων της φιλοξενούμενης ομάδας από το διερχόμενο κοινό που είτε θέλει να πάει ή να φύγει από τις κερκίδες. Και φανταστείτε την κατάσταση όταν στ’ αποδυτήρια αλλάζουν γυναίκες. Σε αντίθεση με τα αποδυτήρια της γηπεδούχου ομάδας που είναι κάπως υποφερτά, επειδή οι "ντόπιοι" ποδοσφαιριστές έβαλαν από την τσέπη τους και αγόρασαν κάποια υλικά.

Για το φωτισμό του γηπέδου; Έχει ενταχθεί και αυτό σε πρόγραμμα και περιμένουμε πότε θ’ αποδεσμευθούν τα χρήματα για ν’ αρχίσουν οι εργασίες. Τώρα με τις προπονήσεις όποιος προλάβει. Μέχρι τις 5 και κάτι το απόγευμα που νυχτώνει.

Όσο αφορά την ασφάλεια των αγωνιζομένων; Γύρω από το γήπεδο, κοντά στις κερκίδες, ξύλα, σωλήνες και πέτρες που αν χρησιμοποιηθούν από κάποιον ανεγκέφαλο, το κακό δεν θα αργήσει να γίνει.

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν εν έτη 2017 στο Δημοτικό Γήπεδο Χώρας. Εκεί που φέτος έχει την τιμή να φιλοξενεί αγώνες για το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών !!!. Όση προσωπική εργασία αλλά και φιλότιμο να βάλουν 2-3 εθελοντές για να είναι το γήπεδο σε μια κάπως καλή κατάσταση δεν επαρκεί. Χρειάζεται ΑΜΕΣΗ και συλλογική προσπάθεια.

Και οι εντυπώσεις που μεταφέρουν εκτός Σάμου οι φιλοξενούμενες ομάδες, είναι η χειρότερη διαφήμιση για το νησί, όσο κόπο και αν καταβάλεις για να γίνει ένα άψογο παιχνίδι, να εξασφαλίσεις μία όμορφη φιλοξενία.
Ελπίζουμε οι αρμόδιοι ν’ αντιδράσουν άμεσα.
Αλέξης Κομνηνός









 (Πηγή samostoday.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: