- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Με επιτυχία η σχολή διαιτησίας καλαθοσφαίρισης στην Ικαρία

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου η σχολή διαιτησίας καλαθοσφαίρισης στον Αγ. Κήρυκο Ικαρίας . Εισηγητής ήταν ο καθηγητής διαιτησίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος κ. Σπύρος Σαλαβός .
Δυναμική συμμετοχή από τους Ικαριώτες , αφού τα μαθήματα παρακολούθησαν 17 μελλοντικοί διαιτητές. Την πρώτη χρονικά ημέρα στην Αίθουσα του Δήμου Αγίου Κηρύκου αναγνώστηκαν και ερμηνεύτηκαν οι κανονισμοί καλαθοσφαίρισης . Την επόμενη ημέρα στο κλειστό γυμναστήριο Αγ. Κηρύκου ερμηνεύτηκε η μηχανική διαιτησίας στην πράξη. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις. Με το πέρας των γραπτών εξετάσεων οι εξεταζόμενοι παρακολούθησαν βίντεο αγώνων όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι νέοι κανονισμοί καλαθοσφαίρισης. Εξαιρετική η παρουσίαση του προγράμματος από τον κ. Σαλαβό ο οποίος λόγο της εμπειρίας του ( καθηγητής Φυσικής ), βοήθησε τους μαθητές της σχολής ερμηνεύοντας τους κανονισμούς με παραδείγματα , δίνοντας τους την δυνατότητα καλύτερης κατανόησης. Άρτια η οργάνωση από πλευράς των σωματείων της Ικαρίας τα οποία συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια της Τοπικής Επιτροπής Σάμου και του Συνδέσμου Διαιτητών Σάμου να καρποφορήσει και γιατί όχι να δούμε κάποια από τα παιδιά της σχολής , διαιτητή σε εθνική κατηγορία.
Φωτογραφίες ΕΔΩ
(Νικ. Οικονόμου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: