- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΤΕ ΕΟΚ Σάμου: Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων 2016-2017

Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων 2016-2017 , Ανδρών , Εφήβων, Παίδων, Γυναικών, Κορασίδων , και Νεανίδων. Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων θα γίνουν στις 03 Αυγούστου 2016.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99, του καταστατικού και των κανονισμών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ το πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ νομού Σάμου για την περίοδο 2016 – 2017.


ΑΡΘΡΟ 1
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να συμμετάσχουν τα παρακάτω σωματεία:
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Π.Α.Σ ΙΚΑΡΟΣ
6. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
7. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
8. Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ
9. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
10. Α.Σ. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
11. Γ.Σ. ΑΘΛΕΩΝ.
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.

ΑΡΘΡΟ 2
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τα σωματεία θα πρέπει μέχρι τις 03 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:00 να έχουν αποστείλει τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα με συστημένη επιστολή των ΕΛ.ΤΑ ή να την παραδώσουν ιδιοχείρως μέχρι την παραπάνω ημέρα και ώρα στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης Σάμου ή με φαξ στο 2273028858.
Καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνει δεκτή μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας.
Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφεται το γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιήσει σαν έδρα του το σωματείο στο πρωτάθλημα μαζί με τη σχετική άδεια χρησιμοποίησής του, δεύτερο γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί σαν εφεδρική έδρα, τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει στις εμφανίσεις της η ομάδα καθώς και αντίγραφο πρακτικού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τη διεύθυνση αλληλογραφίας της ομάδας, το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο επικοινωνίας του υπεύθυνου μπάσκετ της ομάδας, ένα επίσημο φαξ και ένα e-mail του σωματείου. Η δήλωση συμμετοχής συνοδεύεται  με χρηματικό παράβολο 100,00 ευρώ που οι ομάδες καταθέτουν στο λογαριασμό της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου στη Eurobankμε αριθμό 0026-0363-56-0100099875 ή με τηλεφωνική επιταγή των ΕΛ.ΤΑ.
Οι αγώνες του πρωταθλήματος ανδρών θα διεξάγονται αποκλειστικά σε κλειστά γυμναστήρια. Κάθε σωματείο υποχρεούται να δηλώσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του. Σε περίπτωση που σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Τ.Ε. Σάμου. Η Τ.Ε. Σάμου έχει το δικαίωμα στα γήπεδα που θα δηλώσουν τα σωματεία, να προσθέσει και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος και στα οποία θα ορίζονται και θα τελούνται αγώνες σωματείων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο της έδρας τους. Στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η τέλεση αγώνα σε γήπεδο που έχει ορισθεί αρχικά και αφού τούτο έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Τ.Ε. Σάμου (τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν) από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, με απόφαση της Τ.Ε. Σάμου στο ίδιο γήπεδο είτε την προηγούμενη του αγώνα ημέρα είτε την επόμενη.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 03 Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 στα γραφεία της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. στο κλειστό γυμναστήριο Σάμου. Βασική υποχρέωση κάποιας ομάδας για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα ανδρών είναι η υποχρεωτική συμμετοχή στο πρωτάθλημα παίδων ή εφήβων ή παμπαίδων. Η συμμετοχή των σωματείων που δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική.  Η μη προσέλευση κάποιου σωματείου με υπαιτιότητά του σε δύο αγώνες της προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος συνεπάγεται το μηδενισμό του και τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα γνωστοποιηθεί με νεώτερο έγγραφο.
Οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων ορίζονται όλες οι ημέρες της εβδομάδας και σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΑΡΘΡΟ 3
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με σύστημα Pool 2 γύρων. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα αναμετρηθούν για την ανάδειξη πρωταθλήτριας ομάδας 2016-2017 με σύστημα 1ος-4ος και 2ος-3ος στις 3 νίκες με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας που έχει καταλάβει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Οι ομάδες αυτές «κουβαλούν» στη τελική φάση τα αποτελέσματα των συναντήσεών τους από την πρώτη φάση του πρωταθλήματος.  Το ίδιο σύστημα ισχύει και για το ζευγάρι που θα αναμετρηθεί για τον τίτλο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

ΑΡΘΡΟ 4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ισχύει το άρθρο 47 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. ( 2 βαθμοί για νίκη, 1 βαθμός για ήττα, 1 βαθμός για αγώνα που χάθηκε από αδυναμία - άρθρο 35 κανονισμών παιδιάς -, 0 βαθμοί από αγώνα που χάθηκε λόγω υπαιτιότητας ).
Για την κατάταξη ισχύει ότι προβλέπεται από το άρθρο 48 παρ. 2 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46 παρ. 3γ και 4.

ΑΡΘΡΟ 5
ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου και του άρθρου 36 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. ( κάτοχοι δελτίων αθλητικής ιδιότητας τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και με ιατρική θεώρηση ).
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές. Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Ανδρών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν ένα (1) αθλητή μέχρι είκοσι (20) ετών γεννηθέντες το 1996 και νεώτερο και ένα (1) αθλητή μέχρι δεκαοκτώ (18) ετών γεννηθέντες το 1998 και νεώτερο. Οι δύο αυτοί αθλητές θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στο πρώτο δεκάλεπτο και ο χρόνος συμμετοχής τους θα είναι 05 λεπτά έκαστος το λιγότερο. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 20 και 18 ΕΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Η ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ. Για την εφαρμογή των ανωτέρω, αρμόδιοι είναι οι Διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησής τους, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται. Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στα Φύλλα Αγώνων και ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ Η ΥΠΑΙΤΙΑ ΟΜΑΔΑ, έστω και αν η αντίπαλη δεν έχει υποβάλλει ένσταση.
ΑΡΘΡΟ 6
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Αναβολή διεξαγωγής αγώνα γίνεται μόνο μετά από έγγραφο της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Αγώνας ο οποίος θα διακοπεί συνεχίζεται από το σημείο που διακόπηκε με το ίδιο φύλλο αγώνα την αμέσως επόμενη ημέρα, ή αν άλλως ορισθεί από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου, χωρίς νεώτερη ειδοποίηση στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα.
Για την αναβολή αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων.
Ιδιαίτερα τονίζεται η παρ.4 του παραπάνω άρθρου σύμφωνα με την οποία αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε για οποιαδήποτε αιτία και κρίνεται ότι πρέπει να επαναληφθεί, διεξάγεται, εάν αυτό είναι εφικτό, σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που αρχικά είχε προγραμματισθεί η διεξαγωγή του.

ΑΡΘΡΟ 7
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου ( απαραίτητη η επικύρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ).
Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Όλες οι ενστάσεις συνοδεύονται από παράβολο πενήντα (50) ευρώ που οι ομάδες καταθέτουν στο λογαριασμό της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου στη Eurobankμε αριθμό 0026-0363-56-0100099875 ή με τηλεφωνική επιταγή των ΕΛ.ΤΑ.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν συζητούνται και τίθενται στο αρχείο.
Οι παραπάνω αποφάσεις προσβάλλονται με προσφυγή κατά μεν της κακής εφαρμογής κανονισμών ενώπιον του ΣΔΟΑ, κατά δε των υπολοίπων ενστάσεων ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

ΑΡΘΡΟ 8
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να γνωστοποιεί στο γήπεδο που έχει δηλώσει ως έδρα αλλά και στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα το πρόγραμμα των αγώνων του.
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο για την ύπαρξη ιατρού αγώνα.
Επίσης σύμφωνα με το Κεφ. Δ, άρθρο 31 του Ν.2725/99 τα διαγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται, προ του αγώνα, να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας των προπονητών τους, θεωρημένο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από τον Σ.Ε.Π.Κ.
Η παράλειψη της κατάθεσης του δελτίου ταυτότητας προπονητού, θα συνεπάγεται σε βάρος του σωματείου τις κυρώσεις που προβλέπονται για την παράτυπη συμμετοχή καλαθοσφαιριστή.
Επίσης σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 6 του ισχύοντος Κανονισμού των Προπονητών, είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή που έχει συμβληθεί με σωματείο, Ένωση ή Ομοσπονδία με την ιδιότητα του εν ενεργεία καλαθοσφαιριστή του ίδιου ή άλλου σωματείου.
Κατά συνέπεια και η τυχόν συμμετοχή του προπονητή, στον οποίο έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή, σε αγώνα της ομάδας του με την ιδιότητα του αθλητή, αποτελεί σαφή παράβαση της ως άνω διάταξης και επισύρει τις προβλεπόμενες έννομες συνέπειες σε βάρος του παραβάτη, αλλά παράλληλα αποτελεί και αντικανονική συμμετοχή αθλητή στον αγώνα, παράβαση που επισύρει την ποινή που προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός της Ε.Ο.Κ
Είναι επίσης προφανές ότι η συμμετοχή τιμωρημένου προπονητή σε αγώνα της ομάδας του με την ιδιότητα του αθλητή αποτελεί ανεπίτρεπτη συνειδητή ενέργεια με στόχο τη καταστρατήγηση της πειθαρχικής απόφασης για στέρηση του δικαιώματος άσκησης των καθηκόντων του προπονητή.
Τα Σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (τουρνουά) χωρίς την έγκριση της Τ.Ε. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ’ αυτούς τους αγώνες επίσημοι διαιτητές και επίσημοι κριτές οι οποίοι θα ορίζονται από την Αρμόδια Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών του Ν.2725/99 του άρθρου 44 παρ.4 .
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Τ.Ε.

ΑΡΘΡΟ 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
α)ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Κατηγορίας Ανδρών, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.
β)ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Κατηγορίας Ανδρών, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.
Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου.
Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει την Γραμματεία των αγώνων ενημερώνοντας τη Γραμματεία της Κ.Ε.Δ. – Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. ΣΑΜΟΥ.
Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

Γ Ε Ν Ι Κ Α
α) Οι εκθέσεις-αναφορές των μελών του Δ.Σ. για γεγονότα που συνέβησαν σε αγώνες των πρωταθλημάτων  της  Τ.Ε. λαμβάνονται υπ’ όψιν από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Έχουν δε αυξημένη αποδεικτική ισχύ εφ’ όσον δεν έχουν κατατεθεί οι εκθέσεις των άλλων αρμοδίων προσώπων (διαιτητές-κριτές-παρατηρητές-γυμνασίαρχοι κλπ).
β) Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο), για την βιντεοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση άρνησης, επιβάλλεται στο γηπεδούχο σωματείο ποινή αποκλεισμού της έδρας του, ύστερα από απόφαση της Τ.Ε.
Διευκρινίζεται ότι η βιντεοσκόπηση επιτρέπεται από οποιονδήποτε για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
6. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
7. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
8. Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ
9. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
10. Α.Σ. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
11 Γ.Σ. ΑΘΛΕΩΝ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.

Ειδική Προκήρυξη Πρωταθλήματος Εφήβων Περιόδου 2016 – 2017.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99, του καταστατικού και των κανονισμών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ το πρωτάθλημα ΕΦΗΒΩΝ νομού Σάμου για την περίοδο 2016- 2017.

 ΑΡΘΡΟ 1
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να συμμετάσχουν τα παρακάτω σωματεία:
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
6. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
7. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
8. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
9. Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ
10. Α.Σ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
11 ΑΕΣ  ΑΘΛΕΩΝ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.

ΑΡΘΡΟ 2
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τα σωματεία θα πρέπει μέχρι τις 03 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:00 να έχουν αποστείλει τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα με συστημένη επιστολή των ΕΛ.ΤΑ ή να την παραδώσουν ιδιοχείρως μέχρι την παραπάνω ημέρα και ώρα στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης Σάμου ή με φαξ στο 2273028858.
Καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνει δεκτή μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας.
Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφεται το γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιήσει σαν έδρα του το σωματείο στο πρωτάθλημα μαζί με τη σχετική άδεια χρησιμοποίησής του, δεύτερο γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί σαν εφεδρική έδρα, τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει στις εμφανίσεις της η ομάδα καθώς και ένα επίσημο φαξ και ένα e-mail του σωματείου.
Οι αγώνες του πρωταθλήματος εφήβων θα διεξάγονται αποκλειστικά σε κλειστά γυμναστήρια. Κάθε σωματείο υποχρεούται να δηλώσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του. Σε περίπτωση που σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Τ.Ε. Σάμου. Η Τ.Ε. Σάμου έχει το δικαίωμα στα γήπεδα που θα δηλώσουν τα σωματεία, να προσθέσει και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος και στα οποία θα ορίζονται και θα τελούνται αγώνες σωματείων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο της έδρας τους. Στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η τέλεση αγώνα σε γήπεδο που έχει ορισθεί αρχικά και αφού τούτο έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Τ.Ε. Σάμου (τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν) από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, με απόφαση της Τ.Ε. Σάμου στο ίδιο γήπεδο είτε την προηγούμενη του αγώνα ημέρα είτε την επόμενη.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 03 Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη   και ώρα 20:00 στα γραφεία της ΤΕ ΕΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο Σάμου.
Η συμμετοχή των σωματείων που δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική.
Η μη προσέλευση κάποιου σωματείου με υπαιτιότητά του σε δύο αγώνες της προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος συνεπάγεται το μηδενισμό του και τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.        
Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα γνωστοποιηθεί με νεώτερο έγγραφο.
Οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων ορίζονται όλες οι ημέρες της εβδομάδας και σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΑΡΘΡΟ 3
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το σύστημα θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της ΤΕ ΕΟΚ πριν τη κλήρωση και ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή πάνω από μία ομάδα από την Ικαρία θα δημιουργηθεί υποχρεωτικά όμιλος Ικαρίας και όμιλος Σάμου.

ΑΡΘΡΟ 4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ισχύει το άρθρο 47 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για νίκη, 1 βαθμός για ήττα, 1 βαθμός για αγώνα που χάθηκε από αδυναμία - άρθρο 35 κανονισμών παιδιάς -, 0 βαθμοί από αγώνα που χάθηκε λόγω υπαιτιότητας).
Για την κατάταξη ισχύει ότι προβλέπεται από το άρθρο 48 παρ. 2 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46 παρ. 3γ και 4.

ΑΡΘΡΟ 5
ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝOI ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές γεννημένοι τα έτη 1999, 2000 και νεότεροι. Οι ηλικίες ισχύουν τόσο στο τοπικό πρωτάθλημα, όσο και στις προκριματικές και τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων της ΕΟΚ. Η χρησιμοποίηση παίδων στο πρωτάθλημα των εφήβων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην ΕΟΚ - ΤΕ ΕΟΚ ΣΑΜΟΥ για τη σύγχρονη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων (Εφήβων – Παίδων).
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές.

ΑΡΘΡΟ 6
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Αναβολή διεξαγωγής αγώνα γίνεται μόνο μετά από έγγραφο της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Αγώνας ο οποίος θα διακοπεί επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη, ή αν άλλως ορισθεί από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου, χωρίς νεώτερη ειδοποίηση στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα.
Για την αναβολή αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων.
Ιδιαίτερα τονίζεται η παρ.4 του παραπάνω άρθρου σύμφωνα με την οποία αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε για οποιαδήποτε αιτία και κρίνεται ότι πρέπει να επαναληφθεί, διεξάγεται, εάν αυτό είναι εφικτό, σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που αρχικά είχε προγραμματισθεί η διεξαγωγή του.

ΑΡΘΡΟ 7
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου (απαραίτητη η επικύρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης).
Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Όλες οι ενστάσεις συνοδεύονται από παράβολο πενήντα (50) ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν συζητούνται και τίθενται στο αρχείο.
Οι παραπάνω αποφάσεις προσβάλλονται με προσφυγή κατά μεν της κακής εφαρμογής κανονισμών ενώπιον του ΣΔΟΑ, κατά δε των υπολοίπων ενστάσεων ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

ΑΡΘΡΟ 8
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να γνωστοποιεί στο γήπεδο που έχει δηλώσει ως έδρα αλλά και στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα το πρόγραμμα των αγώνων του.
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο για την ύπαρξη ιατρού αγώνα.
Επίσης σύμφωνα με το Κεφ. Δ, άρθρο 31 του Ν.2725/99 τα διαγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται, προ του αγώνα, να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας των προπονητών τους, θεωρημένο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από τον Σ.Ε.Π.Κ.
Η παράλειψη της κατάθεσης του δελτίου ταυτότητας προπονητού, θα συνεπάγεται σε βάρος του σωματείου τις κυρώσεις που προβλέπονται για την παράτυπη συμμετοχή καλαθοσφαιριστή.
Τα Σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (τουρνουά) χωρίς την έγκριση της Τ.Ε. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ’ αυτούς τους αγώνες επίσημοι διαιτητές και επίσημοι κριτές οι οποίοι θα ορίζονται από την Αρμόδια Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών του Ν.2725/99 του άρθρου 44 παρ.4 .
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Τ.Ε.

ΑΡΘΡΟ 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
α)ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Κατηγορίας Εφήβων, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.
β)ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Κατηγορίας Εφήβων υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα
Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου.
Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει την Γραμματεία των αγώνων ενημερώνοντας τη Γραμματεία της Κ.Ε.Δ. – Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. ΣΑΜΟΥ.
Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

Γ Ε Ν Ι Κ Α
α) Οι εκθέσεις-αναφορές των μελών του Δ.Σ. για γεγονότα που συνέβησαν σε αγώνες των πρωταθλημάτων της Τ.Ε. λαμβάνονται υπ’ όψιν από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Έχουν δε αυξημένη αποδεικτική ισχύ εφ’ όσον δεν έχουν κατατεθεί οι εκθέσεις των άλλων αρμοδίων προσώπων (διαιτητές-κριτές-παρατηρητές-γυμνασίαρχοι κλπ).
β) Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο), για την βιντεοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση άρνησης, επιβάλλεται στο γηπεδούχο σωματείο ποινή αποκλεισμού της έδρας του, ύστερα από απόφαση της Τ.Ε.
Διευκρινίζεται ότι η βιντεοσκόπηση επιτρέπεται από οποιονδήποτε για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
6. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
7. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
8. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
9. Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ
10. Α.Σ. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
11. ΑΕΣ Ο ΑΘΛΕΩΝ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.



Ειδική Προκήρυξη Πρωταθλήματος Παίδων Περιόδου 2016 – 2017.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99, του καταστατικού και των κανονισμών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ το πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ νομού Σάμου για την περίοδο 2016- 2017.


ΑΡΘΡΟ 1
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να συμμετάσχουν τα παρακάτω σωματεία:
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
6. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
7. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
8. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
9. Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ
10. Α.Σ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
11 ΑΕΣ  ΑΘΛΕΩΝ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.

ΑΡΘΡΟ 2
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τα σωματεία θα πρέπει μέχρι τις 03 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:00 να έχουν αποστείλει τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα με συστημένη επιστολή των ΕΛ.ΤΑ ή να την παραδώσουν ιδιοχείρως μέχρι την παραπάνω ημέρα και ώρα στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης Σάμου ή με φαξ στο 2273028858.
Καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνει δεκτή μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας.
Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφεται το γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιήσει σαν έδρα του το σωματείο στο πρωτάθλημα μαζί με τη σχετική άδεια χρησιμοποίησής του, δεύτερο γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί σαν εφεδρική έδρα, τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει στις εμφανίσεις της η ομάδα καθώς και ένα επίσημο φαξ και ένα e-mail του σωματείου.
Οι αγώνες του πρωταθλήματος παίδων θα διεξάγονται αποκλειστικά σε κλειστά γυμναστήρια. Κάθε σωματείο υποχρεούται να δηλώσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του. Σε περίπτωση που σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Τ.Ε. Σάμου. Η Τ.Ε. Σάμου έχει το δικαίωμα στα γήπεδα που θα δηλώσουν τα σωματεία, να προσθέσει και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος και στα οποία θα ορίζονται και θα τελούνται αγώνες σωματείων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο της έδρας τους. Στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η τέλεση αγώνα σε γήπεδο που έχει ορισθεί αρχικά και αφού τούτο έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Τ.Ε. Σάμου (τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν) από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, με απόφαση της Τ.Ε. Σάμου στο ίδιο γήπεδο είτε την προηγούμενη του αγώνα ημέρα είτε την επόμενη.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 03 Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη   και ώρα 20:00 στα γραφεία της ΤΕ ΕΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο Σάμου.
Η συμμετοχή των σωματείων που δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική.
Η μη προσέλευση κάποιου σωματείου με υπαιτιότητά του σε δύο αγώνες της προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος συνεπάγεται το μηδενισμό του και τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.        
Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα γνωστοποιηθεί με νεώτερο έγγραφο.
Οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων ορίζονται όλες οι ημέρες της εβδομάδας και σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΑΡΘΡΟ 3
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το σύστημα θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της ΤΕ ΕΟΚ πριν τη κλήρωση και ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή πάνω από μία ομάδα από την Ικαρία θα δημιουργηθεί υποχρεωτικά όμιλος Ικαρίας και όμιλος Σάμου.

ΑΡΘΡΟ 4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ισχύει το άρθρο 47 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για νίκη, 1 βαθμός για ήττα, 1 βαθμός για αγώνα που χάθηκε από αδυναμία - άρθρο 35 κανονισμών παιδιάς -, 0 βαθμοί από αγώνα που χάθηκε λόγω υπαιτιότητας).
Για την κατάταξη ισχύει ότι προβλέπεται από το άρθρο 48 παρ. 2 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46 παρ. 3γ και 4.

ΑΡΘΡΟ 5
ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝOI ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές γεννημένοι τα έτη 2001 και νεότεροι. Οι ηλικίες ισχύουν τόσο στο τοπικό πρωτάθλημα, όσο και στις προκριματικές και τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων της ΕΟΚ.  Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές.

ΑΡΘΡΟ 6
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Αναβολή διεξαγωγής αγώνα γίνεται μόνο μετά από έγγραφο της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Αγώνας ο οποίος θα διακοπεί επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη, ή αν άλλως ορισθεί από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου, χωρίς νεώτερη ειδοποίηση στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα.
Για την αναβολή αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων.
Ιδιαίτερα τονίζεται η παρ.4 του παραπάνω άρθρου σύμφωνα με την οποία αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε για οποιαδήποτε αιτία και κρίνεται ότι πρέπει να επαναληφθεί, διεξάγεται, εάν αυτό είναι εφικτό, σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που αρχικά είχε προγραμματισθεί η διεξαγωγή του.

ΑΡΘΡΟ 7
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου (απαραίτητη η επικύρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης).
Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Όλες οι ενστάσεις συνοδεύονται από παράβολο πενήντα (50) ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν συζητούνται και τίθενται στο αρχείο.
Οι παραπάνω αποφάσεις προσβάλλονται με προσφυγή κατά μεν της κακής εφαρμογής κανονισμών ενώπιον του ΣΔΟΑ, κατά δε των υπολοίπων ενστάσεων ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

ΑΡΘΡΟ 8
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να γνωστοποιεί στο γήπεδο που έχει δηλώσει ως έδρα αλλά και στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα το πρόγραμμα των αγώνων του.
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο για την ύπαρξη ιατρού αγώνα.
Επίσης σύμφωνα με το Κεφ. Δ, άρθρο 31 του Ν.2725/99 τα διαγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται, προ του αγώνα, να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας των προπονητών τους, θεωρημένο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από τον Σ.Ε.Π.Κ.
Η παράλειψη της κατάθεσης του δελτίου ταυτότητας προπονητού, θα συνεπάγεται σε βάρος του σωματείου τις κυρώσεις που προβλέπονται για την παράτυπη συμμετοχή καλαθοσφαιριστή.
Τα Σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (τουρνουά) χωρίς την έγκριση της Τ.Ε. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ’ αυτούς τους αγώνες επίσημοι διαιτητές και επίσημοι κριτές οι οποίοι θα ορίζονται από την Αρμόδια Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών του Ν.2725/99 του άρθρου 44 παρ.4 .
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Τ.Ε.

ΑΡΘΡΟ 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
α)ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Κατηγορίας Παίδων, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.
β)ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Κατηγορίας Παίδων υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα
Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου.
Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει την Γραμματεία των αγώνων ενημερώνοντας τη Γραμματεία της Κ.Ε.Δ. – Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. ΣΑΜΟΥ.
Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

Γ Ε Ν Ι Κ Α
α) Οι εκθέσεις-αναφορές των μελών του Δ.Σ. για γεγονότα που συνέβησαν σε αγώνες των πρωταθλημάτων της Τ.Ε. λαμβάνονται υπ’ όψιν από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Έχουν δε αυξημένη αποδεικτική ισχύ εφ’ όσον δεν έχουν κατατεθεί οι εκθέσεις των άλλων αρμοδίων προσώπων (διαιτητές-κριτές-παρατηρητές-γυμνασίαρχοι κλπ).
β) Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο), για την βιντεοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση άρνησης, επιβάλλεται στο γηπεδούχο σωματείο ποινή αποκλεισμού της έδρας του, ύστερα από απόφαση της Τ.Ε.
Διευκρινίζεται ότι η βιντεοσκόπηση επιτρέπεται από οποιονδήποτε για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
6. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
7. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
8. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
9. Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ
10. Α.Σ. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
11. ΑΕΣ Ο ΑΘΛΕΩΝ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.


ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 - 2017
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99, του καταστατικού και των κανονισμών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ το πρωτάθλημα ΓΥΝΑΙΚΩΝ νομού Σάμου για την περίοδο 2016 - 2017.

ΑΡΘΡΟ 1
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να συμμετάσχουν τα παρακάτω σωματεία:
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
6. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
7. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
8. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
9. Γ.Σ. ΑΘΛΕΩΝ
10. Α.Σ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.
ΑΡΘΡΟ 2
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τα σωματεία θα πρέπει μέχρι τις 03 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:00 να έχουν αποστείλει τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα με συστημένη επιστολή των ΕΛ.ΤΑ ή να την παραδώσουν ιδιοχείρως μέχρι την παραπάνω ημέρα και ώρα στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης Σάμου ή με φαξ στο  2273028858.
Καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνει δεκτή μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας.
Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφεται το γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιήσει σαν έδρα του το σωματείο στο πρωτάθλημα μαζί με τη σχετική άδεια χρησιμοποίησής του, δεύτερο γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί σαν εφεδρική έδρα, τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει στις εμφανίσεις της η ομάδα καθώς και ένα επίσημο φαξ και ένα e-mail του σωματείου.
Οι αγώνες του πρωταθλήματος γυναικών θα διεξάγονται αποκλειστικά σε κλειστά γυμναστήρια. Κάθε σωματείο υποχρεούται να δηλώσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του. Σε περίπτωση που σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Τ.Ε. Σάμου. Η Τ.Ε. Σάμου έχει το δικαίωμα στα γήπεδα που θα δηλώσουν τα σωματεία, να προσθέσει και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος και στα οποία θα ορίζονται και θα τελούνται αγώνες σωματείων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο της έδρας τους. Στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η τέλεση αγώνα σε γήπεδο που έχει ορισθεί αρχικά και αφού τούτο έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Τ.Ε. Σάμου (τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν) από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, με απόφαση της Τ.Ε. Σάμου στο ίδιο γήπεδο είτε την προηγούμενη του αγώνα ημέρα είτε την επόμενη.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 03 Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη   και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΟΛΙΣ.
Η συμμετοχή των σωματείων που δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική.
Η μη προσέλευση κάποιου σωματείου με υπαιτιότητά του σε δύο αγώνες της προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος συνεπάγεται το μηδενισμό του και τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.         
Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα γνωστοποιηθεί με νεώτερο έγγραφο.
Οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων ορίζονται όλες οι ημέρες της εβδομάδας και σύμφωνα με το πρόγραμμα.
ΑΡΘΡΟ 3
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα γυναικών θα διεξαχθεί με σύστημα pool σε δύο γύρους. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια 2016-2017.
ΑΡΘΡΟ 4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ισχύει το άρθρο 47 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για νίκη, 1 βαθμός για ήττα, 1 βαθμός για αγώνα που χάθηκε από αδυναμία - άρθρο 35 κανονισμών παιδιάς -, 0 βαθμοί από αγώνα που χάθηκε λόγω υπαιτιότητας).
Για την κατάταξη ισχύει ότι προβλέπεται από το άρθρο 48 παρ. 2 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46 παρ. 3γ και 4.
ΑΡΘΡΟ 5
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου και του άρθρου 36 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (κάτοχοι δελτίων αθλητικής ιδιότητας τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και με ιατρική θεώρηση).
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλήτριες.
ΑΡΘΡΟ 6
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Αναβολή διεξαγωγής αγώνα γίνεται μόνο μετά από έγγραφο της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Αγώνας ο οποίος θα διακοπεί επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη, ή αν άλλως ορισθεί από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου, χωρίς νεώτερη ειδοποίηση στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα.
Για την αναβολή αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων.
Ιδιαίτερα τονίζεται η παρ.4 του παραπάνω άρθρου σύμφωνα με την οποία αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε για οποιαδήποτε αιτία και κρίνεται ότι πρέπει να επαναληφθεί, διεξάγεται, εάν αυτό είναι εφικτό, σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που αρχικά είχε προγραμματισθεί η διεξαγωγή του.
ΑΡΘΡΟ 7
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου (απαραίτητη η επικύρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης).
Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Όλες οι ενστάσεις συνοδεύονται από παράβολο πενήντα (50) ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν συζητούνται και τίθενται στο αρχείο.
Οι παραπάνω αποφάσεις προσβάλλονται με προσφυγή κατά μεν της κακής εφαρμογής κανονισμών ενώπιον του ΣΔΟΑ, κατά δε των υπολοίπων ενστάσεων ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.
ΑΡΘΡΟ 8
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να γνωστοποιεί στο γήπεδο που έχει δηλώσει ως έδρα αλλά και στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα το πρόγραμμα των αγώνων του.
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο για την ύπαρξη ιατρού αγώνα.
Επίσης σύμφωνα με το Κεφ. Δ, άρθρο 31 του Ν.2725/99 τα διαγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται, προ του αγώνα, να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας των προπονητών τους, θεωρημένο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από τον Σ.Ε.Π.Κ.
Η παράλειψη της κατάθεσης του δελτίου ταυτότητας προπονητού, θα συνεπάγεται σε βάρος του σωματείου τις κυρώσεις που προβλέπονται για την παράτυπη συμμετοχή καλαθοσφαιρίστριας.
Τα Σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (τουρνουά) χωρίς την έγκριση της Τ.Ε. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ’ αυτούς τους αγώνες επίσημοι διαιτητές και επίσημοι κριτές οι οποίοι θα ορίζονται από την Αρμόδια Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών του Ν.2725/99 του άρθρου 44 παρ.4 .
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Τ.Ε.
ΑΡΘΡΟ 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Κατηγορίας Γυναικών, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.
β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Κατηγορίας Γυναικών υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα
Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου.
Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει την Γραμματεία των αγώνων ενημερώνοντας τη Γραμματεία της Κ.Ε.Δ. – Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. ΣΑΜΟΥ.
Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.  
Γ Ε Ν Ι Κ Α
α) Οι εκθέσεις-αναφορές των μελών του Δ.Σ. για γεγονότα που συνέβησαν σε αγώνες των πρωταθλημάτων της Τ.Ε. λαμβάνονται υπ’ όψιν από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Έχουν δε αυξημένη αποδεικτική ισχύ εφ’ όσον δεν έχουν κατατεθεί οι εκθέσεις των άλλων αρμοδίων προσώπων (διαιτητές-κριτές-παρατηρητές-γυμνασίαρχοι κλπ).
β) Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο), για την βιντεοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση άρνησης, επιβάλλεται στο γηπεδούχο σωματείο ποινή αποκλεισμού της έδρας του, ύστερα από απόφαση της Τ.Ε.
Διευκρινίζεται ότι η βιντεοσκόπηση επιτρέπεται από οποιονδήποτε για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
6. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
7. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
8. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
9. Γ.Σ. ΑΘΛΕΩΝ
10. Α.Σ. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.

Ειδική προκήρυξη πρωταθλήματος κορασίδων περιόδου 2016 – 2017.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99, του καταστατικού και των κανονισμών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ το πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ νομού Σάμου για την περίοδο 2016 - 2017.

ΑΡΘΡΟ 1
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να συμμετάσχουν τα παρακάτω σωματεία:
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
6. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
7. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
8. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
9. ΑΕΣ ΑΘΛΕΩΝ
10. Α.Σ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.
ΑΡΘΡΟ 2
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τα σωματεία θα πρέπει μέχρι τις 03 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:00 να έχουν αποστείλει τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα με συστημένη επιστολή των ΕΛ.ΤΑ ή να την παραδώσουν ιδιοχείρως μέχρι την παραπάνω ημέρα και ώρα στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης Σάμου ή με φαξ στο 2273028858.
Καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνει δεκτή μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας.
Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφεται το γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιήσει σαν έδρα του το σωματείο στο πρωτάθλημα μαζί με τη σχετική άδεια χρησιμοποίησής του, δεύτερο γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί σαν εφεδρική έδρα, τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει στις εμφανίσεις της η ομάδα καθώς και ένα επίσημο φαξ και ένα e-mail του σωματείου.
Οι αγώνες του πρωταθλήματος κορασίδων θα διεξάγονται αποκλειστικά σε κλειστά γυμναστήρια. Κάθε σωματείο υποχρεούται να δηλώσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του. Σε περίπτωση που σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Τ.Ε. Σάμου. Η Τ.Ε. Σάμου έχει το δικαίωμα στα γήπεδα που θα δηλώσουν τα σωματεία, να προσθέσει και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος και στα οποία θα ορίζονται και θα τελούνται αγώνες σωματείων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο της έδρας τους. Στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η τέλεση αγώνα σε γήπεδο που έχει ορισθεί αρχικά και αφού τούτο έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Τ.Ε. Σάμου (τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν) από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, με απόφαση της Τ.Ε. Σάμου στο ίδιο γήπεδο είτε την προηγούμενη του αγώνα ημέρα είτε την επόμενη.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 03 Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη   και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΟΛΙΣ.
Η συμμετοχή των σωματείων που δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική.
Η μη προσέλευση κάποιου σωματείου με υπαιτιότητά του σε δύο αγώνες της προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος συνεπάγεται το μηδενισμό του και τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.         
Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα γνωστοποιηθεί με νεώτερο έγγραφο.
Οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων ορίζονται όλες οι ημέρες της εβδομάδας και σύμφωνα με το πρόγραμμα.
ΑΡΘΡΟ 3
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος κορασίδων θα αποφασιστεί ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες από μία ομάδα από την Ικαρία θα δημιουργηθεί όμιλος Ικαρίας και όμιλος Σάμου.
ΑΡΘΡΟ 4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ισχύει το άρθρο 47 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για νίκη, 1 βαθμός για ήττα, 1 βαθμός για αγώνα που χάθηκε από αδυναμία - άρθρο 35 κανονισμών παιδιάς -, 0 βαθμοί από αγώνα που χάθηκε λόγω υπαιτιότητας).
Για την κατάταξη ισχύει ότι προβλέπεται από το άρθρο 48 παρ. 2 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46 παρ. 3γ και 4.
ΑΡΘΡΟ 5
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες γεννημένες τα έτη 2001 και νεότερες. Η χρησιμοποίηση κορασίδων στο πρωτάθλημα των νεανίδων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην ΕΟΚ - ΤΕ ΕΟΚ ΣΑΜΟΥ για τη σύγχρονη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων (Νεανίδων – Κορασίδων).
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλήτριες.
ΑΡΘΡΟ 6
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Αναβολή διεξαγωγής αγώνα γίνεται μόνο μετά από έγγραφο της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Αγώνας ο οποίος θα διακοπεί επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη, ή αν άλλως ορισθεί από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου, χωρίς νεώτερη ειδοποίηση στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα.
Για την αναβολή αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων.
Ιδιαίτερα τονίζεται η παρ.4 του παραπάνω άρθρου σύμφωνα με την οποία αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε για οποιαδήποτε αιτία και κρίνεται ότι πρέπει να επαναληφθεί, διεξάγεται, εάν αυτό είναι εφικτό, σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που αρχικά είχε προγραμματισθεί η διεξαγωγή του.
ΑΡΘΡΟ 7
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου (απαραίτητη η επικύρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης).
Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Όλες οι ενστάσεις συνοδεύονται από παράβολο πενήντα (50) ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν συζητούνται και τίθενται στο αρχείο.
Οι παραπάνω αποφάσεις προσβάλλονται με προσφυγή κατά μεν της κακής εφαρμογής κανονισμών ενώπιον του ΣΔΟΑ, κατά δε των υπολοίπων ενστάσεων ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.
ΑΡΘΡΟ 8
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να γνωστοποιεί στο γήπεδο που έχει δηλώσει ως έδρα αλλά και στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα το πρόγραμμα των αγώνων του.
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο για την ύπαρξη ιατρού αγώνα.
Επίσης σύμφωνα με το Κεφ. Δ, άρθρο 31 του Ν.2725/99 τα διαγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται, προ του αγώνα, να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας των προπονητών τους, θεωρημένο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από τον Σ.Ε.Π.Κ.
Η παράλειψη της κατάθεσης του δελτίου ταυτότητας προπονητού, θα συνεπάγεται σε βάρος του σωματείου τις κυρώσεις που προβλέπονται για την παράτυπη συμμετοχή καλαθοσφαιρίστριας.
Τα Σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (τουρνουά) χωρίς την έγκριση της Τ.Ε. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ’ αυτούς τους αγώνες επίσημοι διαιτητές και επίσημοι κριτές οι οποίοι θα ορίζονται από την Αρμόδια Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών του Ν.2725/99 του άρθρου 44 παρ.4 .
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Τ.Ε.
ΑΡΘΡΟ 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Κατηγορίας Κορασίδων, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.
β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Κατηγορίας Κορασίδων υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα
Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου.
Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει την Γραμματεία των αγώνων ενημερώνοντας τη Γραμματεία της Κ.Ε.Δ. – Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. ΣΑΜΟΥ.
Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.  
Γ Ε Ν Ι Κ Α
α) Οι εκθέσεις-αναφορές των μελών του Δ.Σ. για γεγονότα που συνέβησαν σε αγώνες των πρωταθλημάτων της Τ.Ε. λαμβάνονται υπ’ όψιν από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Έχουν δε αυξημένη αποδεικτική ισχύ εφ’ όσον δεν έχουν κατατεθεί οι εκθέσεις των άλλων αρμοδίων προσώπων (διαιτητές-κριτές-παρατηρητές-γυμνασίαρχοι κλπ).
β) Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο), για την βιντεοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση άρνησης, επιβάλλεται στο γηπεδούχο σωματείο ποινή αποκλεισμού της έδρας του, ύστερα από απόφαση της Τ.Ε.
Διευκρινίζεται ότι η βιντεοσκόπηση επιτρέπεται από οποιονδήποτε για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
6. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
7. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
8. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
9. ΑΕΣ ΑΘΛΕΩΝ
10. Α.Σ. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.

Ειδική προκήρυξη πρωταθλήματος νεανίδων περιόδου 2016 – 2017.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99, του καταστατικού και των κανονισμών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ το πρωτάθλημα ΝΕΑΝΙΔΩΝ νομού Σάμου για την περίοδο 2016 - 2017.

ΑΡΘΡΟ 1
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να συμμετάσχουν τα παρακάτω σωματεία:
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
6. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
7. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
8. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
9. ΑΕΣ ΑΘΛΕΩΝ
10. Α.Σ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
11. ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.
ΑΡΘΡΟ 2
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τα σωματεία θα πρέπει μέχρι τις 03 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:00 να έχουν αποστείλει τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα με συστημένη επιστολή των ΕΛ.ΤΑ ή να την παραδώσουν ιδιοχείρως μέχρι την παραπάνω ημέρα και ώρα στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης Σάμου ή με φαξ στο 2273028858.
Καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνει δεκτή μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας.
Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφεται το γήπεδο το οποίο θα χρησιμοποιήσει σαν έδρα του το σωματείο στο πρωτάθλημα μαζί με τη σχετική άδεια χρησιμοποίησής του, δεύτερο γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί σαν εφεδρική έδρα, τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει στις εμφανίσεις της η ομάδα καθώς και ένα επίσημο φαξ και ένα e-mail του σωματείου.
Οι αγώνες του πρωταθλήματος νεανίδων θα διεξάγονται αποκλειστικά σε κλειστά γυμναστήρια. Κάθε σωματείο υποχρεούται να δηλώσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του. Σε περίπτωση που σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Τ.Ε. Σάμου. Η Τ.Ε. Σάμου έχει το δικαίωμα στα γήπεδα που θα δηλώσουν τα σωματεία, να προσθέσει και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος και στα οποία θα ορίζονται και θα τελούνται αγώνες σωματείων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο της έδρας τους. Στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η τέλεση αγώνα σε γήπεδο που έχει ορισθεί αρχικά και αφού τούτο έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Τ.Ε. Σάμου (τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν) από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, με απόφαση της Τ.Ε. Σάμου στο ίδιο γήπεδο είτε την προηγούμενη του αγώνα ημέρα είτε την επόμενη.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 03 Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη   και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΟΛΙΣ.
Η συμμετοχή των σωματείων που δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική.
Η μη προσέλευση κάποιου σωματείου με υπαιτιότητά του σε δύο αγώνες της προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος συνεπάγεται το μηδενισμό του και τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.         
Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα γνωστοποιηθεί με νεώτερο έγγραφο.
Οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων ορίζονται όλες οι ημέρες της εβδομάδας και σύμφωνα με το πρόγραμμα.
ΑΡΘΡΟ 3
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος νεανίδων θα αποφασιστεί ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες από μία ομάδα από την Ικαρία θα δημιουργηθεί όμιλος Ικαρίας και όμιλος Σάμου.
ΑΡΘΡΟ 4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ισχύει το άρθρο 47 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για νίκη, 1 βαθμός για ήττα, 1 βαθμός για αγώνα που χάθηκε από αδυναμία - άρθρο 35 κανονισμών παιδιάς -, 0 βαθμοί από αγώνα που χάθηκε λόγω υπαιτιότητας).
Για την κατάταξη ισχύει ότι προβλέπεται από το άρθρο 48 παρ. 2 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46 παρ. 3γ και 4.
ΑΡΘΡΟ 5
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες γεννημένες τα έτη 1996, 1999, 2000 και νεότερες. Οι ηλικίες ισχύουν τόσο στο τοπικό πρωτάθλημα, όσο και στις προκριματικές και τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων της ΕΟΚ. Η χρησιμοποίηση κορασίδων στο πρωτάθλημα των νεανίδων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην ΕΟΚ - ΤΕ ΕΟΚ ΣΑΜΟΥ για τη σύγχρονη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων (Νεανίδων – Κορασίδων).
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλήτριες.
ΑΡΘΡΟ 6
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Αναβολή διεξαγωγής αγώνα γίνεται μόνο μετά από έγγραφο της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Αγώνας ο οποίος θα διακοπεί επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη, ή αν άλλως ορισθεί από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου, χωρίς νεώτερη ειδοποίηση στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα.
Για την αναβολή αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων.
Ιδιαίτερα τονίζεται η παρ.4 του παραπάνω άρθρου σύμφωνα με την οποία αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε για οποιαδήποτε αιτία και κρίνεται ότι πρέπει να επαναληφθεί, διεξάγεται, εάν αυτό είναι εφικτό, σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που αρχικά είχε προγραμματισθεί η διεξαγωγή του.
ΑΡΘΡΟ 7
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου (απαραίτητη η επικύρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης).
Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Όλες οι ενστάσεις συνοδεύονται από παράβολο πενήντα (50) ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν συζητούνται και τίθενται στο αρχείο.
Οι παραπάνω αποφάσεις προσβάλλονται με προσφυγή κατά μεν της κακής εφαρμογής κανονισμών ενώπιον του ΣΔΟΑ, κατά δε των υπολοίπων ενστάσεων ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.
ΑΡΘΡΟ 8
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να γνωστοποιεί στο γήπεδο που έχει δηλώσει ως έδρα αλλά και στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα το πρόγραμμα των αγώνων του.
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο για την ύπαρξη ιατρού αγώνα.
Επίσης σύμφωνα με το Κεφ. Δ, άρθρο 31 του Ν.2725/99 τα διαγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται, προ του αγώνα, να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας των προπονητών τους, θεωρημένο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από τον Σ.Ε.Π.Κ.
Η παράλειψη της κατάθεσης του δελτίου ταυτότητας προπονητού, θα συνεπάγεται σε βάρος του σωματείου τις κυρώσεις που προβλέπονται για την παράτυπη συμμετοχή καλαθοσφαιρίστριας.
Τα Σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (τουρνουά) χωρίς την έγκριση της Τ.Ε. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ’ αυτούς τους αγώνες επίσημοι διαιτητές και επίσημοι κριτές οι οποίοι θα ορίζονται από την Αρμόδια Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών του Ν.2725/99 του άρθρου 44 παρ.4 .
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Τ.Ε.
ΑΡΘΡΟ 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Κατηγορίας Νεανίδων, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.
β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Κατηγορίας Νεανίδων υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα
Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου.
Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει την Γραμματεία των αγώνων ενημερώνοντας τη Γραμματεία της Κ.Ε.Δ. – Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. ΣΑΜΟΥ.
Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.  
Γ Ε Ν Ι Κ Α
α) Οι εκθέσεις-αναφορές των μελών του Δ.Σ. για γεγονότα που συνέβησαν σε αγώνες των πρωταθλημάτων της Τ.Ε. λαμβάνονται υπ’ όψιν από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Έχουν δε αυξημένη αποδεικτική ισχύ εφ’ όσον δεν έχουν κατατεθεί οι εκθέσεις των άλλων αρμοδίων προσώπων (διαιτητές-κριτές-παρατηρητές-γυμνασίαρχοι κλπ).
β) Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο), για την βιντεοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση άρνησης, επιβάλλεται στο γηπεδούχο σωματείο ποινή αποκλεισμού της έδρας του, ύστερα από απόφαση της Τ.Ε.
Διευκρινίζεται ότι η βιντεοσκόπηση επιτρέπεται από οποιονδήποτε για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Α.Σ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
2. Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
3. Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ
4. Π.Μ.Α.Σ. ΚΟΥΡΟΣ
5. Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ
6. Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ
7. Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ
8. Α.Ε.Σ.Μ. ΦΟΙΝΙΞ
9. ΑΕΣ ΑΘΛΕΩΝ
10. Α.Σ. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
11. ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ
Όποιο άλλο σωματείο έχει συσταθεί νόμιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: